Românii afectați de criza Blue Air, salvați de guvern

Posted on sept. 6 2022 - 10:29pm by petre

Guvernul a anunțat, marți seara, că-i va aduce acasă, cu avioane Tarom, pe românii blocați pe aeroporturile din străinătate după ce Blue Air și-a suspendat cursele.

 

Guvernul a anunțat formarea unei celule de criză în contextul crizei declanșate de suspendarea zborurilor Blue Air.

”Prioritatea e aducerea cetățenilor din afară”, precizează Guvernul, care a anunțat un număr unic pus la dispoziție de MAE pentru pasagerii români de pe aeroporturile din afara țării – 0040751084537.

”Se pregătesc avioane Tarom pentru aducerea românilor acasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

”Premierul Nicolae Ciucă a convocat celula de criză la nivelul Guvernului pentru a urgenta rezolvarea situaţiei românilor afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air.

 

Premierul a dispus ca prioritară să fie aducerea în ţară a cetăţenilor aflaţi pe aeroporturi, în afara graniţelor. În acest sens, românii îşi pot anunţa prezenţa şi pot solicita sprijin la secţiile consulare de la ambasadele noastre din ţările respective”, a precizat Cărbunaru, conform News.

Număr unic pus la dispoziție de MAE pentru românii blocați pe aeroporturile din străinătate
Acesta a explicat și cum funcționează numărul unic pus la dispoziție de autorități.

 

”Acest număr unic va fi publicat şi pe pagina Guvernului şi a MAE, este numărul de telefon la care cetăţenii români, aflaţi pe aeroporturi din afara ţării noastre îşi pot semnala prezenţa şi pot solicita asistenţă consulară şi să solicite sprijin pentru a ajunge acasă. Numărul de telefon care le este pus la dispoziţie este 0040 751 084 537”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Executivului.

 

Potrivit acestuia, după ce vor fi centralizate datele cetăţenilor români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air în aeroporturi din afara ţării, aeronave TAROM vor fi pregătite să efectueze zboruri necesare pentru ca românii de peste graniţă să ajungă acasă în siguranţă.

 

”Toate celelalte măsuri de asistenţă consulară pe care MAE le gestionează sunt deja activate, trebuie doar ca cetăţenii români afectaţi de aceste zboruri să îşi semnaleze prezenţa de pe teritoriul altor state”, a mai declarat Cărbunaru.

 

 

 

Comments

comments

About the Author