REZULTATELE ADMITERII LA LICEU: Peste 15.000 de candidați au intrat cu medii sub 5

Posted on iul. 14 2014 - 6:20pm by petre

Peste 15.000 de elevi au fost admiși în liceu cu medii sub 5 la prima repartizare computerizată, cei mai mulți dintre aceștia, respectiv 13.237, optând pentru filiera tehnologică, iar 1.857, pentru cea teoretică, potrivit Ministerului Educației Naționale.

La admiterea în liceu au fost înscriși, pentru prima etapăa repartizării computerizate, 15.791 de elevi cu medii sub 5, dintre ei fiind admiși 15.094, iar 697 au rămas pentru etapa următoare.

Pentru etapa a doua a repartizării computerizate au rămas libere, la nivel național, 20.351 de locuri în licee, cele mai multe, peste 1.000, fiind în București și în județul Bacău, iar cele mai puține, în județele Covasna (131), Giurgiu (149), SĂƒlaj și Bistrița-Năsăud (183).

Aproape toți elevii de clasa a VIII-a, mai precis 99,3% dintre cei 128.707 care au completat fișele de înscriere, au fost repartizați în liceu în prima etapă, iar restul de 961 au rămas pentru etapa a II-a, potrivit Ministerului Educației Naționale (MEN).

Județele Brăila și Satu Mare și sectoarele 4 și 6 ale Capitalei au repartizat în liceu toți elevii înscriși.

Cele mai mici procente de repartizare, de sub 97%, s-au înregistrat în județele Giurgiu, Covasna și Harghita.

Rezultatele admiterii în prima etapăau fost făcute publice pe site-ul http://admitere.edu.ro.

Admiterea în liceu se face pe baza mediei la evaluarea naționalăîn pondere de 75%, restul de 25 la sutăfiind dat de media din gimnaziu. Pânăanul acesta, nota la admitere era calculatăca medie artimeticăa mediilor de la evaluare și din gimnaziu.

Potrivit legislației în vigoare, se pot înscrie în învățământul liceal și elevii care au obținut medii sub 5 la evaluarea națională.

Repartizarea computerizatăîn licee are loc loc în trei etape.

A doua etapăde admitere va avea loc în perioada 16 -31 iulie. Înperioada 16-21 iulie vor fi completate fișele de opțiuni de către candidații care nu au participat la prima repartizare și de către cei care au rămas nerepartizați. Repartizarea computerizatăa candidaților din etapa a doua de admitere va avea loc în 24 iulie, în aceeași zi urmând săfie afișate listele la școli și licee. Candidații repartizați vor putea depune dosarele de înscriere la licee în perioada 24-25 iulie.

În25 iulie, liceele vor transmite situația locurilor rămase libere în urma înscrierii candidaților admiși în cele douăetape, iar în perioada 28-31 iulie vor fi rezolvate, de către comisia județeanăde admitere, situațiile speciale, respectiv cele privind candidații care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și cei care nu au participat la primele douăetape.

Înetapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizatăva avea loc în 4-5 septembrie, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzutăde metodologie sau care și-au încheiat situația școlarămai târziu.

Potrivit Legii Educației Naționale, învățământul obligatoriu este de 11 ani. ÃŽnvățământul obligatoriu presupune parcurgerea următoarelor cicluri: primar (clasa pregătitoare și clasele I -IV), gimnazial (clasele V- VIII) și liceal (clasele IX – X).

Comments

comments

About the Author