Rafila, avertisment sumbru: în valul patru, România va înregistra un număr semnificativ mai mare de decese

Posted on iun. 11 2021 - 11:27am by petre

Alexandru Rafila vorbește despre valul 4 coronavirus, din toamna viitoare: România va înregistra un număr semnificativ mai mare de decese.

Deși statisticile arată o scădere semnificativă a cazurilor noi de coronavirus, Alexandru Rafila avertizează în privința valului 4 care ar putea să apară în toamna viitoare. Specialistul e convins că atunci numărul de decese va crește.

„Deci, probabil că o creștere a interesului pentru vaccinare va fi în lunile septembrie și octombrie, dacă în acea perioadă se va înregistra un număr mai mare de cazuri, un așa-zis val al patrulea, sigur, nu de o amplitudine și cu consecințe ca la ultimul, dar, părerea mea este că în toamnă, mai ales dacă tulpina indiană va deveni dominantă în România și la noi vom înregistra un număr semnificativ mai mare de cazuri și, din nefericire, și de decese”, a declarat Rafila pentru o televiziune de știri.

„În toamnă însă, având în vedere și circulația intensă a persoanelor din această vară, vor exista cu siguranță și modificări ale situației epidemiologice, iar vaccinarea, care acum nu are încă 5 milioane de persoane, nu cred că va reuși să progreseze cu un procent mai mare de 20-30% față de evaluarea actuală“, a mai precizat medicul pentru sursa citată.

Comments

comments

About the Author