Procesiunea de Sfânta Parascheva începe cu o săptămână mai devreme – zeci de mii de credincioși așteptați la Pelerinaj

Posted on oct. 4 2022 - 10:52pm by petre

Tradiţionala procesiune de Sfânta Parascheva începe cu o săptămână mai devreme, a anunţat Mitropolia Moldovei.

Pelerinaj la Sfânta Parascheva 2022:

Românii se aşează la coadă cu o săptămână mai devreme.

Reprezentanții Mitropoliei din Iași au anunțat că în acest an racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasă din catedrală cu aproximativ o săptămână mai devreme. Acesta este primul pelerinaj care se desfășoară fără restricții impuse de criza sanitară.

„Pe 8 octombrie începând cu ora 6.00 va începe procesiunea cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, soborul de slujitori ai Catedralei Mitropolitane urmând a aşeza racla Sfintei spre închinare în baldachinul amenajat în curtea Catedralei”, au spus sâmbătă reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

În 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, slujba va fi oficiată pe un podium amplasat pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane.

Racla cu sfintele moaşte va fi reintrodusă în catedrală cel mai probabil pe 16 octombrie.

 

Bugetul alocat de Primăria Iaşi sărbătorilor oraşului ce vor fi organizate în luna octombrie se ridică la 1,2 milioane de lei, intenţionându-se ca evenimentul să revină la amploarea de dinainte de pandemie. În oraş vor fi organizate târguri, conferinţe, spectacole şi focuri de artificii.

Comments

comments

About the Author