Primul oraş din România care intra în carantină e în Timiș

Posted on iul. 26 2020 - 2:51pm by petre

Oraşul Făget şi satele aparţinătoare Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică din judeţul Timiş intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Astfel, hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost transmisă duminică spre Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi a fost emis Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Nr. 4659206/ 26.07.2020.

Prin acest ordin s-a decis instituirea carantinării zonale pentru oraşul Făget şi satelor aparţinătoare – Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică – începând de astăzi, 26 iulie, ora 19.

Făget devine a 3-a localitate din ţară plasată în carantină, după localităţile Cartojani – Giurgiu şi Gornet – Prahova, care s-a şi adresat instanţei pentru această decizie.

Autoritățile din județul Timiș au cerut ca orașul Făget să intre în carantină, din cauza exploziei a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Citește și
Țările în care COVID-19 face ravagii. Cadavrele victimelor au ajuns să fie lăsate pe stradă

Solicitarea a fost transmisă către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care a aprobat intrarea în carantină.

În Făget sunt confirmate, până la această oră, 47 de cazuri de infecție cu Covid-19. Un focar mare este la biserica penticostală din oraș, care are 17 cazuri confirmate.

Pe lângă aceste cazuri, în oraș mai sunt peste 100 de persoane izolate la domiciliu, fiind contacți direcți cu persoanele confirmate.

Din acest motiv, DSP Timiș a trimis o informare cu toate datele la Institutul Național de Sănătate Publică, iar concluzia specialiștilor de acolo a fost că este recomandat ca orașul să intre în carantină.

Comments

comments

About the Author