Polițiștii implicați în moartea inginerului din Pitești, arestați preventiv

Posted on apr. 19 2021 - 7:59pm by petre

Cei doi agenți de Poliție, implicați în dosarul Pitești, au fost arestați preventiv.

Decizia instanței nu e definitivă și deja a fost contestată de avocații polițiștilor.

Ei sunt cercetați penal pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Polițiștii care au imobilizat în mod violent un bărbat, iar ulterior acesta a decedat, au fost arestați preventiv.

Decizia a fost luată luni de o instanță din Argeș, la solicitarea procurorilor. Avocații polițiștilor au contestat măsura și așteaptă decizia Curții de Apel Pitești.

Un bărbat de 63 de ani, din Pitești, a murit după ce a fost scos de polițiști dintr-un local cuprins de un incendiu. Oamenii legii l-ar fi bruscat pe acesta când l-au scos din local, iar bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat.

Legiștii au stabilit că bărbatul a avut o moarte violentă, cauzată de asfixia mecanică.

Procurorul care instrumentează cazul bărbatului din Pitești decedat în timp ce era imobilizat de polițiști a anunțat duminică faptul că s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Decizia a fost luată în urma analizării imaginilor, a declarațiilor martorilor și a rezultatelor necropsiei.

„S-a schimbat încadrarea din ucidere culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Legea prevedea pedeapsa cu închisoare de 6 la 12 ani. Am avut în vedere toate probele administrate până la acest moment. Au fost analizate imaginile, declarațiile martorilor și raportul de necropsie. Cei doi au încercat să aducă variante, țin de exercitarea dreptului la apărare”, a declarat procurorul, duminică.

Ancheta va continua, a mai anunțat procurorul.

Comments

comments

About the Author