Pistoalele de duel primite de Alexandru Ioan Cuza de la Napoleon al III-lea au ajuns la Timișoara – o expoziție eveniment la Muzeul Național al Banatului

Posted on aug. 12 2020 - 1:33pm by petre

Trusa cu pistoale de duel primită de Alexandru Ioan Cuza de la Napoleon al III-lea a ajuns la Timișoara.
„La arme! Aceasta este chemarea patriei române pentru care ați suferit! … Sus, frați români, și înainte spre dușman!” General Berthelot, Comandantul Armatei aliate de la Dunăre

Muzeul Național al Banatului din Timișoara vă invită să vizitați „Fețele noi ale armelor vechi”, o expoziție – argument care vă propune, începând de sâmbătă, 15 august 2020, o întâlnire surprinzătoare cu o serie de arme de foc folosite în Primul Război Mondial.

Evenimentul este organizat de Muzeul Național al Banatului împreună cu Muzeul Național de Istorie a României și sprijinit de Consiliul Județean Timiș.

Vă așteptăm să explorați trusa cu pistoale de duel a lui Alexandru Ioan Cuza, revolverul regelui Ferdinand I, revolverul generalului francez Henri Berthelot și alte obiecte valoroase din colecția MNIR, inovații tehnice înnobilate de o restaurare minuțioasă.

FB_IMG_1597231685903

Expoziţia va fi deschisă la Bastionul Maria Theresia, str. Martin Luther nr. 4, în perioada 15 august – 02 septembrie 2020. Ne puteți trece pragul de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00. Intrarea este gratuită pentru elevi, studenți și pensionari, pentru celelalte categorii, biletul de intrare este 10 lei.

#mnab #cjt #mnir

Comments

comments

About the Author