Patru universități românești în topul mondial! Una e din Timișoara

Posted on mart. 23 2016 - 7:57pm by petre

Patru universități românești se găsesc și anul acesta în topul internațional Quacquarelli Symbols (QS) University Rankings.

Universitatea București

Universitățile românești au reușit săse menținăla nivelul de anul trecut, cu 10 locuri în Top 500 QS University Rankings, pentru ÅŸase programe de studiu, se aratăîntr-un comunicat de presăremis MEDIAFAX. Este vorba de Universitatea din București, Universitatea de Vest din TimiÅŸoara, Universitatea „BabeÅŸ-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași.

Înceea ce privește primele locuri din top, Massachusetts Institute of Technology (MIT) și Harvard University își mențin pozițiile fruntașe, conducând topul pentru 24 de discipline, fiecare cu câte 12 programe. Pe locul trei se aflăUniversity of Cambridge, urmatăde Stanford University, California Institute of Technology (Caltech), University of Oxford, University College London (UCL), Imperial College London, Swiss Federal Institute of Technology (ETH Zurich), University of Chicago și Princeton University.

Dintre universitățile românești, Universitatea „BabeÅŸ-Bolyai” a ajuns pe cea mai bunăpoziție, pentru cea mai popularădisciplină- Limbi Moderne, ocupând locul 101-150 în topul QS, fiind urmatăde Universitatea din București și Universitatea de Vest din TimiÅŸoara, clasate pe locurile 151-200.

ÃŽnsă, per total, Universitatea din București are cele mai bune rezultate dintre universitățile românești, cu prezențăîn cadrul a cinci discipline diferite, urmatăde Universitatea BabeÅŸ-Bolyai cu 3 discipline. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și Universitatea de Vest din TimiÅŸoara au rezultate la câte o disciplinăfiecare.

„Comparativ cu ediția din 2015 a Clasamentului universităților în funcție de disciplină, se pot observa multiple schimbări în pozițiile ocupate de universitățile românești: douădintre acestea au poziții mai bune, douăau scăzut din clasament, iar pentru patru cazuri, universitățile și-au păstrat pozițiile”, se aratăîn comunicat.

sursa: RTV.NET:

Comments

comments

About the Author