Patronul firmei care a făcut deratizarea în blocul morții, reținut – substanța folosită de acesta e extrem de toxică pentru oameni și se folosește pe câmp și în silozurile de cereale împotriva rozătoarelor

Posted on nov. 19 2019 - 10:24am by petre

Patronul firmei care a făcut deratizarea în blocul morții, reținut – substanța folosită de această e extrem de toxică pentru oameni și se folosește pe câmp și în silozurile de cereale împotriva rozătoarelor

Prin ordonanța organelor de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Inspectoratul de poliție Timiș din data de 19.11.2019, confirmată prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș din aceeași dată, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul B.I.S. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, prevăzută de articolul 192 alin. 1 și 3 din codul penal, vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 și 4 din codul penal, și trafic de produse sau substanțe toxice, prev. de art. 359 din codul penal.

În fapt s-a reținut că, în perioada 16.11.2019 – 18.11.2019 mai multe persoane dintr-un imobil situat în Municipiul Timișoara au fost internate în diferite unități medicale din Timișoara prezentând simptomele unei posibile intoxicații cu o substanță necunoscută.

Dintre aceste persoane s-a stabilit că 3 au decedat și alte 3 persoane au rămas internate în unități medicale din Timișoara prezentând diferite afecțiuni.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că suspectul B.I.S., în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale cu sediul în Timișoara, a executat servicii de deratizare în imobilul respectiv, în baza unui contract încheiat în acest sens, activitate ce a avut loc în perioada 16.11.2019 – 18.11.2019.

În cauză există indicii că, în procesul de deratizare, suspectul a folosit un insecticid denumit “Delicia – GASTOXIN”, ce are în compoziție fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, și care necesită pentru utilizare autorizație specială.

Organele de cercetare penală au dispus față de suspect măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 19.11.2019, ora 03.30.

În cauză continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt și de drept, față de suspect urmând a se lua măsurile preventive care se impun.

Patronul, totodată unica persoană care lucra la firma de dezinsecție, a declarat că a cumpărat otrava de pe piața neagră, de la un individ care lucra la o altă firmă de profil și care, probabil, o sustrăsese de acolo.

Potrivit avocatului său, patronul firmei care a provocat nenorocirea din ”Blocul morții” știa că este vorba despre o substanță mai puternică, dar susține că nu și-a imaginat putea avea un asemenea efect asupra oamenilor.

Fosfina, prin inhalare, blocheaza caile respiratorii prin eliminarea apei din celule

Tabletele de Delicia GASTOXIN, in prezenta umezelii din atmosfera sau in prezenta umezelii produselor depozitate, elimina lent un gaz foarte toxic (Fosfina – PH3) cu actiune letala asupra tuturor formelor de viata umana sau animala. Imediat ce tabletele au intrat in contact cu aerul, degaja un miros specific de carbit sau usturoi – acesta fiind un miros de avertizare.

Substanta activa: fosfura de aluminiu 56%

Formulare: tablete rotunde plate (greutate 3g)

Insecticid fumigant destinat combaterii daunatorilor cerealelor depozitate si a rozatoarelor mari in culturile de camp

Reactii chimice si proprietati fizice

Gazul de fosfina este eliberat de fumigantul DELICIA GASTOXIN in prezenta umezelii din atmosfera ori a umezelii din marfurile care urmeaza a fi tratate.

Gazul este puternic toxic pentru toate formele de viata umana ori animala.

Comments

comments

About the Author