Nu ai săcrezi ce s-a întâmplat pe șoselele din Timiș în weekend

Posted on iun. 30 2014 - 9:33am by petre

Înzilele de weekend, polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 600 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați.

Înperioada 27 – 29 iunie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat activități în scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naționale, drumurile județene și în localități, precum și în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, polițiștii au întocmit 9 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistați sub influența băuturilor alcoolice, celor care nu posedau permise de conducere, precum și celor care se deplasau cu autovehicule neînmatriculate pe drumurile publice.

Totodată, au fost aplicate 628 de sancțiuni contravenționale, dintre care 345 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de vitezăimpuse pe anumite tronsoane de drum și 80 pentru neutilizarea centurii de siguranță.

Ca măsurăcomplementară, au fost reținute în vederea suspendării 57 de permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire, nerespectarea semnificației luminii de culoare roșie a semaforului electric și depășirea limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

Însăptămâna care tocmai a început, polițiștii vor desfășura acțiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

DEPIATAÅ¢I LA VOLAN CU ALCOOLEMII CUPRINSE ÃŽNTRE 0,83 ȘI 1,15 MG/L ALCOOL PUR ÃŽN AERUL EXPIRAT

Înultimele 48 de ore, polițiștii timișeni au depistat mai multe persoane în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 28 iunie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii orașului Deta și cei din cadrul Secției 9 Rurale Jebel au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe D.J. 595, în localitatea Ghilad.

Polițiștii au procedat la testarea conducătorului auto, un bărbat în vârstăde 43 de ani, din localitatea Ghilad, cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

˜
Înnoaptea de 28 spre 29 iunie a.c., în jurul orei 02.30, polițiștii Secției 12 Rurale Periam – Post de Poliție Variaș au oprit pentru control, pe D.J. 692, un autoturism condus de un bărbat în vârstăde 49 de ani.

ÃŽntrucât șoferul emana vapori de alcool, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

˜
Încursul aceleiași nopți, în jurul orei 03.05, polițiștii Secției 2 Timișoara au depistat un bărbat în vârstăde 38 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Liviu Rebreanu, din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Înurma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

˜
La data de 29 iunie a.c., în jurul orei 17.30, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe strada Lidia, din municipiul Timișoara, un autoturism al cărui conducător auto emana vapori de alcool.

Polițiștii au procedat la testarea șoferului, o femeie în vârstăde 35 de ani, din Timișoara, cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

˜
Încursul nopții, în jurul orei 01,15, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un tînăr de 19 ani, din Timișoara, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Cetății, din municipiul de domiciliu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Procedându-se la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți conducătorii auto au fost conduși la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Întoate cazurile, polițiștii au întocmit pe numele șoferilor dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoanăcare, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolicăde peste 0,80 g/l alcool pur în sânge „.

BICICLIȘTI SUB INFLUENÅ¢A BĂUTURILOR ALCOOLICE, ACCIDENTAÅ¢I DE AUTOTURISME

Doi bărbați, sub influența băuturilor alcoolice, au fost accidentați de autoturisme, în timp ce se deplasau cu bicicletele pe drumurile publice.

La data de 28 iunie a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe raza municipiului Timișoara.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au constatat cășoferul, un bărbat de 39 de ani, din Timișoara, a condus un autoturism pe bulevardul Liviu Rebreanu, iar la intersecția cu strada Hebe, a acroșat un biciclist.

Înurma accidentului, biciclistul, un tînăr de 24 de ani, din județul Iași, care a pătruns în intersecție fărăsăse asigure, a fost accidentat ușor.

ÃŽntrucât acesta emana vapori de alcool, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

˜
La data de 29 iunie a.c., în jurul orei 21.45, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe D.J. 681.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au constatat cășoferul, un bărbat de 59 de ani, din localitatea Traian Vuia, județul Timiș, a condus un autoturism pe drumul mai sus menționat, din direcția localității SĂƒceni către localitatea Bârna, iar la km 11, într-o curbăușoarăla stânga, a surprins și accidentat un biciclist.

Înurma accidentului, biciclistul, un bărbat de 33 de ani, din localitatea Bârna, a fost rănit ușor.

Înurma testărilor cu aparatul etilotest, în cazul biciclistului a rezultat o valoare de  1,31 mg/l alcool în aerul expirat.

Înambele cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporalădin culpă.

Comments

comments

About the Author