Ninge ca în povești la Timișoara în 4 aprilie VIDEO

Posted on apr. 4 2023 - 10:29am by petre
  1. Ninge ca în povești la începutul lunii aprilie la Timișoara!

 

De ce ninge în aprilie, în România, de fapt?


ANM a emis COD PORTOCALIU de vreme rea în România, valabil până în seara zilei de marți, 4 aprilie. Mai multe teritorii vor fi afectate de scăderea temperaturilor, precipitații și vânt. O altă avertizare meteo, un COD GALBEN de vreme deosebit de rece, se află în vigoare până miercuri, 5 aprilie.

În regiunile din sudul și sud-estul țării se vor manifesta ploi abundente. În Transilvania, în interiorul arcului carpatic, precum și în Moldova, precipitațiile vor lua forma ninsorilor. În partea de nord a celei din urmă regiuni, temperaturile în timpul zilei vor fi de maximum minus 1-2 grade Celsius, potrivit ANM.

Vremea rece se va resimți, în mod deosebit, în nordul țării. În teritoriile din regiune, valorile termice se vor apropia de pragul înghețului. Românii trebuie să se pregătească de câteva zile de iarnă, la începutul lunii aprilie. Specialiștii ANM au venit cu noi explicații privind schimbările meteorologice ce au loc la momentul actual.

Vinovate pentru ninsorile, ploile și vântul puternic ce se manifestă în România – dar nu numai, întreaga Europă fiind afectată de astfel de fenomene – sunt ciclonul mediteraneean și vortexul polar, spune directoarea ANM Gabriela Băncilă.

Comments

comments

About the Author