Nicușor Dan, încearcă să evite închiderea Bucureștiului

Posted on mart. 22 2021 - 4:38pm by petre

Primarul general Nicușor Dan a declarat, luni, după o ședință avută cu premierul Florin Cîțu și primarii de sectoare, că se încearcă, ”pe cât posibil” evitarea aplicării unei măsuri de ”carantinare a Bucureștiului”.

Dan a mai precizat că, în opinia sa, populația mai are de rezistat încă aproximativ două luni de restricții din cauza Covid-19, deoarece în aprilie și mai vor veni cantități mari de vaccinuri în România.

”Suntem practic în aceeași situație din noiembrie, decembrie. Aceleași măsuri de atunci, mai puțin deschiderea școlii, sunt în vigoare în momentul acesta. bineînțeles că este și o oboseală a populației după un an de restricții. Totul este să fim responsabili și să trecem cu bine. Deci, practic, mai avem de trecut două luni, pentru că este o cantitate mare de vaccinuri care urmează să vină în România în lunile aprilie și mai. Deci noi trebuie să mai rezistăm partea asta de luni, martie și aprilie, până când un număr de vaccinuri vor sosi”, a spus primarul Capitalei.

Cât despre închiderea școlilor, primarul Capitalei a spus că totul depinde de actele normative care vor fi emise de autoritățile naționale, nu cele locale.

„Tot ce înseamnă de închidere a școlilor, de închiderea a activităților economice, cum sunt mall-urile, sunt măsuri obligatorii care urmează niște acte normative, care sunt emise de autorități naționale. Ca autorități locale, nu putem decât să ne conformăm. Ce pot să vă spun este că la această discuție între primul-ministru și primarii din București am încercat să găsim acele măsuri efective care să evite carantinarea Bucureștiului” – a mai spus Nicușor Dan.

 

Comments

comments

About the Author