NEWS ALERT Tragedie la spitalul Victor Babeş: Defecţiune la TIR-ul de Terapie Intensivă – TREI PACIENȚI MORȚI

Posted on apr. 12 2021 - 8:34pm by petre

NEWS ALERT Tragedie la spitalul Victor Babeş: Defecţiune la TIR-ul de Terapie Intensivă – TREI PACIENȚI MORȚI

O defecţiune la instalaţia de oxigen a TIR-ului de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeş din București a dus la decesul a trei pacienţi.

Surse: A existat o suprapresiune de oxigen, iar ventilatoarele au activat un sistem de autoprotecţie şi s-au oprit.

Ministrul Sănătaţii a fost la faţa locului şi s-a informat despre starea pacienţilor şi asupra cauzelor incidentului.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri, sub coordonarea unităţii de parchet competente teritorial, a declanşat cercetări cu privire la decesul celor trei pacienţi aflaţi ăn unitatea mobilă de terapie intensivă de la spitalul Babeş.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri, sub coordonarea unităţii de parchet competente teritorial, a declanşat cercetări cu privire la decesul celor trei pacienţi aflaţi în unitatea mobilă de terapie intensivă de la spitalul Babeş.

Cercetările vizează stabilirea cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul. Trupurile neînsufleţite urmează a fi ridicate şi transportate la INML în vederea efectuării necropsiei, precizează Poliţia Capitalei.

 

UPDATE Nicuşor Dan sesizează parchetul după tragedia de la Babeş

„E o tragedie, un moment dramatic în care vieţi omeneşti au fost pierdute. Prezint condoleanţe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi astăzi.

Am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situaţie, fiindcă vinovaţii trebuie identificaţi şi pedepsiţi. Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc”, a spus primarul.

UPDATE Noi detalii
„Ministerul Sănătaţii a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, că trei pacienţi şi-au pierdut viaţa la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaţionalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (Ministerul Afacerilor Interne).

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă este operată tehnic de Institutului Naţional Victor Babeş (PMB / ASSMB).

Din primele informaţii transmise Centrului Operativ Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, defecţiunea a avut loc la instalaţia de oxigen a unităţii mobile.

Cinci pacienţi au fost transferaţi rapid: unul într-o altă secţie din spitalul Victor Babeş şi ceilalţi patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” şi Spitalul Floreasca.

Ministrul Sănătaţii a fost la faţa locului şi s-a informat despre starea pacienţilor şi asupra cauzelor incidentului”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Comments

comments

About the Author