Nenorocire! Un bolovan a căzut pe o mașină în mers în vestul țării – șoferul a murit și două femei au fost rănite

Posted on oct. 2 2022 - 10:22pm by petre

Un bolovan a căzut de pe versant pe un autoturism aflat în trafic, duminică, iar un bărbat a murit pe loc.

În mașină se aflau șoferul și două femei. Reprezentanţii Direcţiei Regionale de

Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova au explicat că zona în care a avut loc incidentul de pe Defileul Jiului este asigurată cu plase.

„Zona în care a avut loc incidentul de pe Defileul Jiului este asigurată cu plase. Piatra, de mici dimensiuni, a venit de pe versant de la o înălţime foarte mare, dintr-o zona cu torenţi, unde nu se pot monta plase, pentru că ar bloca scurgerea apelor de pe versanţi. Permanent facem verificări în zonă şi îndepărtăm stâncile şi copacii care prezintă risc de prăbuşire.

Zona are şi semnalizarea necesară privind posibile căderi de pietre. Este primul eveniment soldat cu deces de până acum. Piatra respectivă a fost dislocată fie de apă, fie de vânt fie de trecerea unui animal sălbatic. Situaţia a fost una total impredictibilă”, au explicat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

 

„La fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Bumbești Jiu cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, două ambulanțe SAJ Gorj, echipaje de pompieri din cadrul ISU Hunedoara cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD și 2 ambulante SAJ Hunedoara, sosite în sprijin.

În urma acestui eveniment au rezultat 3 victime: șoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 56 de ani și două femei în vârstă de 60, respectiv 50 de ani”, spun reprezentanții ISU Gorj.

Șoferului i s-au aplicat manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, fără rezultat, fiind declarat decedat.

 

Comments

comments

About the Author