Ne pregătim de un guvern PNL- PSD – UDMR?

Posted on nov. 8 2021 - 12:42pm by petre

Ultimele calcule politice pentru ieșirea din criza politică din România! Cum se împart ministerele în noul guvern după ce PSD și PNL au bătut palma asupra noului Executiv, decizia fiind influențată chiar de președintele Klaus Iohannis, potrivit Realitatea PLUS.

 

Din ultimele declarații ale liderilor PNL și PSD pare că se prefigurează o alianță pentru guvernare, relatează Realitatea PLUS. Florin Cîțu declara în urmă cu câteva zile că au găsit puncte comune, dar situația „nu este roz” între cele două partide. De data aceasta se va ajunge la un punct comun, declarau cei doi lideri PSD – Marcel Ciolacu și PNL – Florin Cîțu.

Cei doi președinți de partid au anunțat că este singura soluție pentru ca România să iasă din criză și de a lua măsurile impuse de situația sanitară, dublată și de cea energetică.

Urmează noi negocieri ale liberalilor, atât cu PSD, dar și cu USR. Surse susțin că Dacian Cioloș nu mai crede în refacerea Coaliției, potrivit Realitatea PLUS.

Tot luni va fi și o ședință a liberalilor cu foștii lor colegi de la USR, potrivit surselor Realitatea PLUS.

Însă va fi mai mult una de complezență, potrivit surselor citate, pentru că USR nu s-ar mai aștepta la refacerea coaliției văzând formarea alianței între PNL și PSD, potrivit Realitatea PLUS.

CONDIȚIILE PSD pentru intrarea la guvernare alături de PNL

PSD negociază promisiunile făcute românilor. Inițial, Marcel Ciolacu vorbea despre majorări de alocații, salarii și pensii. Dacă a dat înapoi în câteva ore și nu a mai promis salarii și pensii mărite, invocând execuția bugetară, PSD a revenit și a transmis, după ședința de duminică, alte condiții PNL.

Social-democrații au lucrat și sâmbătă și s-au reunit și duminică la sediul partidului din Kiseleff pentru a încerca să pună la punct programul de guvernare. Măsurile anunțate inițial, destul de dure cele propuse de social-democrați, au fost catalogate deja de mai mulți ani de liberali drept populiste, relatează Realitatea PLUS.

 

Comments

comments

About the Author