Ministrul de interne spune că ordinul lui Arafat pentru prelungirea carantinei e tranzitoriu și că Guvernul va da o hotărâre pentru Timişoara

Posted on mart. 22 2021 - 11:02am by petre

Lucian Bode, ministrul de interne, a declarat luni dimineață pentru Digi24 că nu își explică decizia autorităților locale din Timișoara de a nu mai introduce carantina după ce rata de infectare a crescut.

De asemenea, astăzi va avea loc o ședință cu toți prefecții din țară și se va discuta și subiectul carantinei din Capitală. Însă, Bode a precizat că depășirea ratei de infectare de 6 la mie „categoric nu înseamnă” implementarea acestei măsuri.

„Eu sunt un susținător al descentralizării deciziei, e normal să ai autonomie în ce privește autonomia la nivel local”, a spus Bode, întrebat despre scandalul carantinării Timișoarei și a comunelor limitrofe. Măsura a fost decisă de Raed Arafat, după consultări cu conducerea Ministerului Sănătății, și este valabilă pentru încă 72 de ore, după ce autoritățile locale nu au mai prelungit carantina, deși rata de infectare a crescut.

„E de neînțeles cum tu, Comitet Județean pentru Situații de Urgență decizi să carantinezi Timișoara la indice de aproximativ 7 și tu, același Comitet, decizi să ieși din carantină când e de peste 8. Cred că Guvernul va lua în discuție în prima ședință situația de la Timișoara și va lua o decizie. Este până la urmă o decizie tranzitorie ce a făcut DSU pentru cele 72 de ore. În prima ședință de Guvern vom avea în discuție situația de la Timișoara, vom avea o discuție cu prim-ministrul Florin Cîtu cu toți prefecții din țară”, a spus Lucian Bode, la Digi24.

Comments

comments

About the Author