Măsuri importante luate de Guvern

Posted on ian. 19 2022 - 4:42pm by petre

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri, înainte de începerea ședinței de Guvern, că Executivul lucrează la finalizarea textului ordonanței de urgență pentru modificarea procedurii de refacere a facturilor la energie care au fost întocmite eronat.

De asemenea, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a susținut o declarație de presă, care a fost transmisă LIVE pe pagina de Facebook a Guvernului.

Șeful Guvernului a precizat că intenționează să aprobe această Ordonanță de Ugență (OUG) săptămâna viitoare.

”Rog ministrul de Finanțe, ministrul Agriculturii, ministrul Economiei, ministrul Antreprenoriatului, ministrul Justiției și ministrul Transporturilor să finalizeze partea de conținut, astfel încât la ministerul Energiei – și bineînțeles cu sprijinul domnului secretar general – să finalizăm această ordonanță, să putem să o punem în transparență publică cel mai târziu vineri dimineață, astfel încât săptămâna viitoare, înainte de ședința săptămânală, să adoptăm această ordonanță de urgență” – a spus premierul Nicolae Ciucă.

De asemenea, ministrul Energiei a declarat că ”furnizorii au obligația” să recalculeze, fără penalități, facturile greșite în termen de 15 zile.

 

Scandalul facturilor greșite la energie: Sunt interzise debranșările

 

Ministrul Energiei a mai subliniat că, pentru a preîntâmpina “posibile eventuale abuzuri ale unei părţi” faţă de clienţi, pe perioada de valabilitate a acestei Ordonanţe de Urgenţă de plafonare şi compensare sunt interzise debranşările.

“Exact ceea ce am promis am şi făcut. Începând de la data publicării în Monitorul Oficial a Ordonanţei Ministerului Muncii prin care se reintroduce şomajul tehnic se modifică şi alte acte normative, respectiv Ordonanţa 118 (privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022 n.r) şi Legea 259”, a afirmat Virgil Popescu.

Comments

comments

About the Author