Maria-Elisabeta, singura elevă de la țară care a reușit să iei 10 la evaluarea națională – fără meditații și fără bani

Posted on iun. 25 2020 - 11:53am by petre

Maria-Elisabeta Baltag este singura elevă de la țară care a reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională.

Fără meditații fără bani.

Adolescenta a studiat Şcoala Profesională Cozmeşti, situată în județul Iași, iar la scurt timp după ce a aflat rezultatele, a oferit un interviu emoționant presei locale.

Performanțele Mariei Baltag de la Evaluarea Națională 2020 s-au înregistrat fără nicio oră de pregătire, fiind singura elevă din din mediul rural ieşean care a primit 10 pe linie.

Cu multă modestie, adolescenta a mărturisit că profesorii care au îndrumat-o de-a lungul anilor de gimnaziu au contribuit enorm la rezultatele sale din prezent. Ea a participat la competiţii de Matematică, Fizică şi Chimie, dar şi la Limba română.

“A fost o muncă constantă şi nu am aşteptat să învăţ pe ultima sută de metri. Am învăţat mai mult anul acesta, e drept, şi am avut susţinerea profesorilor. M-au ajutat mult profesorii şi am lucrat foarte mult cu dumnealor, s-au implicat, dar secretul, ca să zic aşa, este munca constantă.

Am mers în fiecare an la Concursul «Olimpic pentru o zi» la Matematică, unde am obţinut premii şi menţiuni, anul trecut am obţinut o menţiune la etapa naţională la concursul de fizică şi chimie Impuls Perpetuum, iar anul acesta m-am calificat la etapa naţională a concursului de Limba română «Universul cunoaşterii prin lectură», dar nu s-a mai ţinut”.

Maria Baltag încă nu a decis liceul unde își va continua studiile! Și asta pentru că oscilează între Colegiul Naţional şi Colegiul Naţional “Mihai Eminescu“, însă își dorește să fie un profil real. Ea speră că va aduce premii importante colegiilor din orașul Iaşi.

Maria Baltag strânge bani ca să își îndeplinească un vis important.

Lectura și fotografia sunt pasiunile Mariei. Însă, din nefericire, în prezent, ea nu are aparatul de fotografiat la care visează de ceva vreme. Până va reuși să strângă banii necesari ca să își împlinească acest vis, se mulțumește cu imaginile pe care le imortalizează cu telefonul mobil.

Comments

comments

About the Author