Marea Britanie a învins COVID-ul?

Posted on ian. 18 2022 - 11:12pm by petre

Marea Britanie s-ar putea îndrepta către sfârşitul pandemiei. Teoria este susţinută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„Privind din punctul de vedere al Regatului Unit – a spus David Nabarro, şeful Covid la OMS – se pare că există lumină la capătul tunelului”.

Prin urmare, „este posibil să ne imaginăm că sfârşitul pandemiei nu este prea departe”, a adăugat Nabarro, citat de Mediafax.

Este un optimism susţinut de guvernul britanic: „Există semne încurajatoare că infecţiile scad în toată ţara”, a spus purtătorul de cuvânt de la Downing Street, adăugând că şi internările în spitale sunt în scădere sau cel puţin s-au stabilizat.

 

Se renunţă la restricţii? O simplă gripă?
Acesta este motivul pentru care Boris Johnson ar putea anunţa încetarea restricţiilor.

Oamenii de ştiinţă britanici cred că Covid ar putea fi tratat ca o gripă anul acesta: „În curând va fi doar una dintre cauzele răcelii comune”, a spus profesorul Paul Hunter, de la Universitatea din East Anglia.

„Vom avea nevoie de rapel de vaccin pentru cei mai vulnerabili, dar nu văd nevoia folosirii generale a măştilor sau a tampoanelor. În cele din urmă, vom trăi într-o societate în care acest virus circulă pe scară largă, dar nu mai ucide oameni”

 

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author