Lanț de cazinouri, controlat de interlopi – clienții câștigători, bătuți și lăsați fără premii, concurență șantajată și amenințată

Posted on nov. 23 2022 - 9:06pm by petre

Percheziții de amploare în toată România, la sediile unor cazinouri renumite în domeniu.

 

În total 40 de persoane printre care și apropiati ai clanurilor Sportivilor, Cordunenilor și Cămatarilor.

Unul dintre proprietarii cazinourilor nu a putut ajunge în fata anchetatorilor pentru că nu a fost găsit de oamenii legii. Surse din poliție spun că ar fi plecat din țară.

Suspecții sunt cercetați acum pentru șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, loviri, violențe și constituire de grup infracțional organizat.

Ramona Bolla, purtător de cuvânt DIICOT: „Membrii grupului infracțional organizat au urmărit să împiedice extinderea sălilor de joc concurente pentru a permite dezvoltarea propriei rețele de săli. Aceștia au creat o structură de forță care a fost folosită și pentru a împiedica anumiți clienți să revendice câștigurile însemnate, dar și pentru a disciplina clienții recalcitranți cărora le era interzis accesul în sălile de joc și care erau siliți să dezdăuneze membrii grupului pentru prejudiciile aduse aparatelor de joc aparțănând acestora”.

La audieri au ajuns și doi locotenenți ai clanului Cămătaru. Unul dintre ei, Marian Sîrbu zis și Box, a fost cercetat anul trecut într-un alt dosar de șantaj. Ar fi recuperat, alături de alți interlopi, peste 600 de mii de euro de la jucători pe care îi împrumutau cu dobânzi mari și cărora le atribuiau datorii inventate.

 

Comments

comments

About the Author