IT Congress – un succes real încădin prima zi a ediției cu numărul 7

Posted on mai 13 2015 - 8:07pm by petre

Cele mai importante noutăți ale anului, din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, sunt prezentate în aceste zile la evenimentul anului în România, în acest domeniu, IT Congress. IT Congress

Înorganizarea companiei ETA2U, la Complexul Expovest din Timișoara, este în plinădesfășurare cea de a șaptea ediție a mult așteptatei serii de conferințe și seminarii.
Ziua de astăzi s-a încheiat cu succes în timp ce pentru mâine, joi, 14 mai, mai este programatăo suităîntreagăde workshop-uri și întâlniri directe între reprezentanții producătorilor de tehnicăIT și comunicații și clienții acestora. Un număr de peste 1000 de participanți, colaboratori ai ETA2U, intrăîn contact direct cu 18 dintre partenerii cei mai importanți ai companiei organizatoare.
Desigur, sesiunile teoretice au fost completate cu demonstrații practice în standurile firmelor înscrise, în cadrul unei miniexpoziții. „Minunile„ tehncii aduse la IT Congress includ proiectoare inteligente care oferăposibilitatea înscrierii pe o tablăspecialăa textelor sau desenelor, imprimante 3D care funcționeazăcu materiale „eco„, realizate chiar din porumb, tablete și laptopuri inteligente, video wall-uri, servere și aplicații speciale care permit transferul unei convorbiri telefonice de pe un smartphone pe un laptop fărăa fi necesarăoprirea legăturii, desktop-uri de buzunar, noutăți software.
Lista numelor cu greutate prezente la eveniment include: Dell, Microsoft, NetApp, Oracle, dar și Cisco, Fortinet, Orange, Samsung, Veeam, Xerox, Advantech, Emerson, Lenovo, VMware, Asus, Euroweb, Hikvision și Ysoft.
Succesul evenimentului este evident din prima zi a IT Congress, iar la aceasta a contribuit din plin și relansarea economicăa firmelor românești. „Aceastăediție a IT Congress este mai mare și mai bunădecât precedentele. Se simte o revenire în viața economică, e clar călucrurile se mișcă„, a declarat  Stelian Câmpianu, directorul executiv al ETA2U.
Una dintre cele mai interesante oferte lansare este un fel de asigurare „casco„ oferităcelor care dețin baze de date și informații sensibile. Utilizatorul, pe baza unei taxe lunare beneficiazăde backup pentru cele mai importante informații din firmă. „Este într-un fel ca și la autoturisme. Încadrul acestui serviciu oferim un autoturism la schimb pânăse remediazăproblema. Specialiștii noștri asigurăfuncționarea operațiunilor firmei în timp extrem de scurt, iar datele sensibile sunt stocate pe servere, criptate, iar cheia de acces este deținutănumai de client„, a subliniat Stelian Câmpianu, directorul executiv al ETA2U, compania care a organizat IT Congress.
Câmpianu, a mai vorbit și despre viitorul în domeniul IT, este vorba despre lucrul în cloud: „Tendința mondialăla ora actualăeste de a se lucra tot mai mult în cloud. Prin apelarea la acest tip de stocare, firmele evităcheltuielile ridicate necesare cu investițiile în servere sau altele atașate„.

Una dintre noutățile prezentate de conducerea companiei organizatoare este lansarea unui nou site de comerț electronic special destinat domeniului business, un magazin electronic poate mai puțin frumos în ceea ce privește designul, dar unul orientat pe acest sector, cu produse destinate firmelor și activității acestora.
Organizatorul, compania timișoreanăETA2U, a gândit acest eveniment ca o modalitate de întâlnire între clienți, colaboratori ai ETA2U, și reprezentanții principalelor nume din industria IT, prin intermediul conferințelor, workshop-urilor, a demonstrațiilor live, dar și a discuțiilor „business to business„. De asemenea, a fost organizat și un spațiu expozițional, aici cei interesați pot vedea cele mai noi produse lansate de firmele prezente, le pot testa și au posibilitatea sa discute cu reprezentanții producătorilor, prezenți în standuri.
Prima zi a IT Congress a fost una extrem de încărcată, urmând ca discuțiile, prezentările și demonstațiile practice săcontinue și joi. Încele douăzile de întâlniri B2B, la IT Congress sunt susținute 56 de sesiuni de prezentare și workshop-uri, realizate împreunăcu cei 18 parteneri, brand-uri internaționale, cu sprijinul a peste 100 de experți ETA2U și ai partenerilor companiei.

Comments

comments

About the Author