Incendiul devastator de la Frigoglass a fost stins FOTO

Posted on iun. 6 2021 - 10:52am by petre

 

După ore lungi de luptă cu focul, la care au participat zeci de pompieri din Timiș dar și echipaje solicitate din județele limitrofe, s-a reușit lichidarea incendiului devastator izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică la fabrica Frigoglass din Șag.


Pentru optimizarea misiunii, ISU Timis a suplimentat echipajele operative cu pompierii aflaţi în turele libere.

Pentru localizarea şi stingerea incendiului care s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 10.000mp, zeci de salvatori au intervenit cu 12 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

În sprijinul pompierilor timişoreni, la acţiunea de sâmbătă noapte au fost dislocate forte şi mijloace de intervenţie de la ISU Arad şi de la ISU Caras-Severin.

Echipajele operative vor fi suplimentate cu 2 maşina de stingere de la ISU Hunedoara şi ISU Alba. De asemenea, la incendiu au intervenit şi două autospeciale de stingere de la SVSU Parţa şi SVSU Şag.

 

Nu ar fi persoane surprinse, dar s-au putut auzi explozii în permanenţă. La respectiva fabrică de frigidere sunt angajaţi circa 950 de muncitori.

Pentru limitarea pericolului la locul intervenţiei, pompierii au scos în afara zonei afectate rezervoare care conţin substanţe periculoase.

Ciclopentan, izobutan, propan şi gps au fost substanţele inflamabile care existau în fabrică. Autorităţile efectuează măsurători pentru a stabili dacă există pericolul de intoxicare.

foto: Levente Lucaci Facebook captură video

Comments

comments

About the Author