În ce supermarketuri pot merge românii nevaccinați

Posted on nov. 3 2021 - 8:43pm by petre

 

În ce supermarketuri pot merge să facă cumpărături persoanele nevaccinate fără certificat verde.

Supermarketurile. Hypermarketurile, cele aflate în incinta unui centru comercial, nu mai sunt accesibile persoanelor care nu dețin un certificat verde obținut în urma vaccinării sau a trecerii prin boală.

Prin urmare, persoanele nevaccinate sau care nu au avut COVID-19 pot intra în magazinele mici, cu condiția ca acestea să nu se afle în interiorul mall-urilor.

Decizia de acum zece zile a Guvernului a impus obligativitatea scanării certificatului verde la intrarea în centrele comerciale, astfel că persoanele care nu îl dețin, adică cele nevaccinate ori care nu au fost înregistrate în baza de date guvernamentală după infecția cu COVID nu mai au acces acolo.

Această categorie de persoane își poate face însă cumpărăturile din magazinele considerate „esențiale” prin decizia executivului, adică cele alimentare. În această categorie intra magazinele de cartieri, micile magazine familiale ori supermarketurile, cu condiția să aibă intrare direct din stradă și să nu se aflein incinta altui centru comercial.magazin/mall. De asemenea, magazinele de haine, ori alte magazine care nu au specific alimentar nu mai sunt accesibile persoanelor fără certificat verde.

Lista supermarket-urilor care accepta persoanele nevaccinate făra certificat verde

Rețelele de magazine care acceptă persoanele fără certificat verde se circumsscriu aceleiași reguli: să aibă intrare direct din stradă, În această situație se află retaileri din București și toată țara, precum Lidl, Mega Image, Profi, La doi pași, ori Kaufland, Auchan sau Carrefour.

 

Mega Image deține cea mai extinsă rețea de supermarketuri și mici magazine de cartier în București. În majoritatea unităților Mega Image, accesul este permis fără restricții.

 

Alte supermaketuri aflate în interiorul mall-urilor, chiar dacă fac parte din rețelele marilor retaileri, nu pot primi, din păcate, clienți fără certificat verde.

Printre acestea se află magazinele Auchan ori Carrefour, sau chiar Kaufland din centrele comerciale din mai multe orașe ale țării și care nu au putut organiza fluxuri de inrrarea directă a clienților, pentru că aceștia să nu treacă prin centrele comerciale.

Autorităţile au anunţat că doar cei imunizaţi anti-Covid, sau cei care au o urgenţă, vor putea să iasă din case după ora 22. Iar toate magazinele se vor închide la ora 21.

Comments

comments

About the Author