Împreună pentru siguranța rutieră

Posted on oct. 22 2023 - 2:57pm by petre

Azi, 22 octombrie 2023, în intervalul orar 14:00 – 17:00, în Piața Operei din Timișoara, a avut loc cea de-a treia ediție a Campaniei „Învață să salvezi o viață!” – un eveniment organizat de jurnalista Diana Mihai și care promovează responsabilitatea în trafic și care a devenit o tradiție în orașul de pe Bega.

Sub sloganul „Împreună pentru siguranța rutieră!”, ediția din acest an a adunat un număr mai mare de parteneri, printre care Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat – Timiș, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Penitenciarul Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, Unitatea de Primiri Urgențe – Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara, și alții.Evenimentul a debutat cu mesaje din partea organizatorului și a partenerilor, evidențiind importanța respectării regulilor de circulație și a acordării primului ajutor în situații de urgență.

Printre vorbitori s-au numărat Diana Mihai – organizatoare a campaniei, Prof. Univ. Dr. Andrei Motoc, Prorector și purtător de cuvânt al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, și mulți alții.Unul dintre momentele cheie ale evenimentului a fost simularea unui accident rutier cu trei victime, generat de coliziunea a două autoturisme ce au încercat să evite o trotinetă, dată frecventă a incidentelor de trafic.

Au fost expuse două mașini avariate în urma unui accident grav, patru mașini de concurs, două monoposturi și 30 de motociclete.

Participanții au asistat la exerciții de descarcerare și demonstrații de prim ajutor acordat victimelor din autoturisme, jucate de către voluntari transformați în „victime” cu ajutorul efectelor speciale de make-up. După aceasta, polițiștii, jandarmii și polițiștii de penitenciar au preluat rolurile lor pentru a investiga cauzele accidentului și pentru a asigura ordinea în zonă.

Scenariile de acest gen sunt reluate anual pentru a informa publicul larg cu privire la acordarea primului ajutor în situații de accident rutier, deoarece fiecare dintre noi poate deveni martor la astfel de evenimente și poate face diferența până la sosirea echipajelor de intervenție.

În plus, medicii și personalul medical joacă un rol vital în salvarea victimelor accidentelor rutiere, și de aceea Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara și Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara s-au alăturat campaniei, oferind studenților mediciniști și participanților volume despre primul ajutor în accidente rutiere.

Această campanie urmărește să educe publicul cu privire la importanța acordării corecte a primului ajutor și respectarea regulilor de circulație, promovând siguranța în trafic.

Comments

comments

About the Author