Germania se pregătește de un nou lockdown – decizia se ia luni

Posted on mart. 21 2021 - 10:03pm by petre

În Germania, incidența la șapte zile a depasit din nou suta de cazuri de infectare cu SARS Cov 2 la o sută de mii de locuitori.

Este de așteptat ca luni, la întâlnirea cancelarului Merkel cu șefii celor 16 landuri, să se decidă revenirea la lockdown.

Institutul german pentru boli infecţioase a raportat o incidenţă medie de 104 infectări la sută de mii de locuitori, în ultima săptămână. O creștere cu peste 25% față de precedentele șapte zile luate în calcul.

Ministrul german al Sănătăţii a declarat că Europa nu dispune de suficiente doze de vaccin ca să poată ţine sub control al treilea val al pandemiei. De aceea, Germania şi alte ţări se văd nevoite să reimpună lockdown.

Pe 7 martie, când pragul scăzuse sub 50, guvernul federal a ridicat o parte dintre restricţii. S-au deschis școlile, iar planul prevedea, pentru aprilie, noi „libertăţi”. Acum, însă, germanii îşi pot lua adio de la mult-aşteptata relaxare.

Tot pe continent, Franţa, Italia, Belgia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia ori Ucraina se confrunta cu riscul unei crize. Spitalele sunt copleşite, iar decesele par scăpate de sub control. Bosnia este, acum, în acesta fază acută, cu morgi şi crematorii depăşite de numărul de solicitări.

Guvernul de la Sarajevo a impus, încă de vineri seară, interdicţie de circulaţie pe timp de noapte şi a închis restaurantele. Prea puţin şi prea târziu, se plâng medicii şi oamenii obişnuiţi.

Comments

comments

About the Author