Furtunile au făcut prăpăd în România VIDEO

Posted on apr. 1 2022 - 7:52pm by petre

Prima zi din aprilie a venit cu grindină și furtuni puternice în mai multe zone din țară. Rafalele puternice de vânt au provocat pagube mari prin gospodăriile oamenilor, au doborât copaci și au compromis culturile agricole.

Mai mulţi copaci şi stâlpi au fost doborâţi, vineri după-amiază, de vijelie în localităţi ale judeţului Prahova, inclusiv în municipiul Ploieşti, fiind avariate două autoturisme, dar şi ţevi de gaze. Probleme au fost și în județul Dâmbovița, după o furtună care durat circa 2 ore.

O furtună puternică a lovit vineri după-amiază mai multe cartiere din Alba Iulia. Vântul a suflat la rafală, s-au înregistrat descărcări electrice și a căzut grindină. Fenomene asemănătoare au lovit și alte localități ale județului, potrivit Alba24.

 

Pompierii au fost solicitaţi să intervină în localităţile Ploieşti, Păuleşti, Băicoi, Călineşti, Ariceştii Rahtivani, Bucov, Bălţeşti, Plopeni, Drajna pentru îndepărtarea unor pomi, a unor stâlpi şi a unor elemente de construcţie luate de vânt, precizează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Cele mai multe intervenţii au fost în municipiul Ploieşti, unde au fost semnalaţi cinci copaci căzuţi pe carosabil şi pe o ţeavă de gaze, două maşini fiind avariate. Tot aici au fost smulse de vânt unele elemente de construcţie.

De asemenea, un stâlp a căzut pe DN 1, în comuna Păuleşti, iar un altul a căzut pe carosabil în comuna Drajna.

 

Au fost probleme și în mai multe localități dâmbovițene, după un scurt episod de furtună, ce a durat aproximativ 2 ore. Pompierii de la ISU Dâmbovita au fost solicitați să intervină pentru degajarea mai multor copaci căzuți, dar și pentru îndepărtarea unor elemente de construcție, smulse de vânt.

Prima furtună de vară a lovit Iaşul de 1 aprilie. „De 15 ani n-am văzut aşa ceva”

 

Meteorologii au emit o avertizare de cod galben – descărcări electrice, intensificări de vânt (până la 55 km/h) şi grindină – pentru o parte din judeţul Iaşi.

 

La Valea Lupului grindina a acoperit curţile locuitorilor din zonă. „De 15 ani de când m-am mutat în Valea Lupului n-am văzut aşa ceva”, ne-a transmis G.P., o cititoare ZDI.

 

Comments

comments

About the Author