Faimoasa trupă Frajle din Serbia susține un concert extraordinar la Timișoara în Sala Capitol

Posted on nov. 12 2022 - 6:22pm by petre

Una dintre cele mai iubite trupe de muzică din spațiul ex-iugoslav, formație Frajle,va concerta pe scena Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara.

Evenimentul, organizat în cadrul Zilelor Culturii Sârbe, va avea loc marți, 15 noiembrie 2022, începând cu ora 19

Frajle (deseori numite și The Frajle ) este o formație feminină formată din trei tinere din Novi Sad. Membrele trupei sunt Jelena Buča – Frajla Jela (Kljajićevo, 9 septembrie 1981), absolventă de ecologie, Nevena Buča – Frajla Nena (Kljajićevo, 16 noiembrie 1978), absolventă de psihologie și Nataša Mihajlović – Frajla Nata (3 februarie 1979), profesoară de franceză .

De la început și până în 2021, trupa a fost formată din patru membri, dar Marija Mirković a anunțat că se retrage din trupă din cauza unor angajamente personale.

Trupa a fost fondată în vara anului 2009 și a fost numită Frajle.
Criticii muzicali numesc stilul trupei ca fiind un „Vojvodina tango”.

Frajle cântă de ani de zile în țările fostei Iugoslavii. De asemenea, au susținut concerte în SUA, Austria, Belgia, Olanda, Ungaria, Canada, Franța și alte țări. Pe lângă concertele din piețe și săli de teatru, Frajle a cântat și în locații mai puțin obișnuite – într-un avion la 10.000 de metri, în Parlamentul European de la Bruxelles, într-un spital, la o mănăstire, la o grădiniță, într-o vitrină etc.

Tinerele de la Frajle Au câștigat numeroase premii, inclusiv două premii MTV (MTV Gold Award) pentru videoclipul Fina și videoclipul Pare vole me – DJ Gramophonedzie remix, Popularity Oscar pentru cel mai bine vândut album, Popularity Oscar pentru cel mai bun grup pop, Runjić’s seagull pentru contribuție la muzică, NAXI Radio premiul pentru cea mai ascultată melodie, Buburuza de Aur pentru grupul balcanic al anului, premiul Good Feeling, apoi premiul Hello pentru umanitate și o serie de alte premii și recunoașteri din partea publicului, mass-media, colegi și critici.

Muncă umanitară

Frajle participă în mod regulat la concerte și evenimente umanitare, așa că prin implicarea lor au contribuit la succesul a numeroase proiecte umanitare în întreaga regiune. Ele participă activ la două mari proiecte umanitare, în Croația pentru Asociația „Totul pentru ea” – sprijin pentru femeile care suferă de cancer la sân, apoi în Serbia pentru Mișcarea de baschet feminin – Marina Maljković, care ajută la dezvoltarea și educarea tinerilor sportivi. Dintre numeroasele concerte umanitare se remarcă în special: Concert pentru copiii care suferă de boala Batten, Campania Serbia Curată, Festivalul Sportului Femeilor, Proiectul de ajutorare a copiilor din Kosovo, Concert caritabil la școala de muzică din Sombor „Petar Konjović”, Campania Fata care iubește viața, concert pentru copiii bolnavi de cancer „Nurdor”, acțiunea farmaciei „DM” pentru Centrul Live Upright, pentru fundația Fundația Nataša Kovačevićprecum și Jocurile Sportive pentru Tineret.

 

Comments

comments

About the Author