Explozie puternică la Paris! Zeci de răniți

Posted on ian. 12 2019 - 1:59pm by petre

O explozie puternică s-a produs la Paris, în timp ce autoritățile din Paris sunt în alertă maximă, deoarece astăzi urmează să aibă loc un nou protest al ”vestelor galbene”.

Deflagrația a fost atât de puternică încât geamurile clădirilor din apropiere au fost spulberate.

Cel puţin doi pompieri au murit, iar alte 50 de persoane au fost rănite în urma unei explozii izbucnite sâmbătă dimineaţa într-un cartie centrul Parisului, au informat autorităţile, relatează site-ul agenţiei Reuters.

„În timp ce pompierii căutau o scurgere de gaze în clădire, a avut loc o explozie”, a declarat ministrul francez de Interior, Cristophe Castaner adăugând că unul dintre pompieri a fost îngropat sub dărâmături pentru mai multe ore.

Deflagrația a avut loc într-o brutărie din centrul capitalei Franței, fiind provocată, aparent, de o scurgere de gaze.

Bilanțul victimelor exploziei a crescut la 20 de răniți, dintre care doi se află în stare gravă.

Explozie Paris
„200 de pompieri au fost mobilizați, precum și 100 de polițiști”, a declarat ministrul francez de Interne, Chirstophe Castaner, care a mers la fața locului. De altfel, mai mulți pompieri se aflau în zonă verificând o scurgere de gaze, atunci când a avut loc explozia, care ar fi avut aceeași cauză. „Situația este momentan sub control”, a mai precizat ministrul francez. Pe străzile din apropiere, numeroși turiști au fost evacuați din hotelurile aflate în apropiere, în arondismentul 9 din Paris, notează presa franceză. Alți oameni au ieșit îmbrăcați sumar sau în pijamale, deoarece explozia a avut loc la primele ore ale dimineții. Cel puțin 15 persoane au fost rănite și transportate la spital, potrivit BFMTV.

Pompierii au intervenit pentru a stinge incendiul provocat de explozie, în timp ce autoritățile au stabilit un perimetru de securitate, iar oamenii au fost sfătuiți să nu se apropie.

Comments

comments

About the Author