Explozie puternică într-un bloc din Banat

Posted on nov. 12 2022 - 12:15am by petre

Explozie puternică urmată de un incendiu într-un apartament din Reșița s-a produs vineri seară. O persoană a fost transportată la spital. Pompierii au anunțat că focul ar fi pornit de la o lumânare aprinsă.

 

explozie violentă urmată de un incendiu s-a produs vineri seară, în Reșița. Incendiul a izbucnit într-un bloc de pe strada Zarandului.

Deflagraţia a fost anunţată la numărul unic de urgenţă 112. La venirea salvatorilor în apartamentul situat la etajul trei se afla o singură persoană, potrivit radioresita.ro.

A fost afectată doar camera în care s-a produs explozia.

Potrivit primelor informații, persoana care se afla în apartament nu a fost rănită, însă a fost transportată la spital pentru investigații amănunțite.

.Incendiul s-a declanșat probabil de la o lumânare lăsată aprinsă, însă explozia are legătură cu fenomenul numit backdraft – ardere rapidă sau explozivă a gazelor supraîncălzite într-un incendiu, cauzată de intrarea rapidă a oxigenului într-un spațiu închis fără oxigen.

Cel mai probabil, încăperea în care a pornit focul din cauza lumânării era slab aerisită, iar în momentul în care pompierii au intrat cu rapiditate în locuință, „avalanșa” de oxigen a dus la explozie, potrivit ISU Caraș-Severin.

 

Comments

comments

About the Author