Explozie le benzinărie! Șapte morți

Posted on oct. 8 2022 - 10:31pm by petre

 

Şapte persoane au fost ucise în urma unei explozii la o benzinărie din nord-vestul Irlandei, a anunţat sâmbătă poliţia.

Poliţia irlandeză a precizat că opt persoane au fost internate în spital, iar „căutările în vederea găsirii altor victime continuă”, scrie AFP, citată de News.ro.

Explozia a avut loc vineri după-amiază în satul Creeslough. Imaginile arată pagubele produse de explozie în benzinărie, dar şi pe faţada apartamentelor învecinate.

 

 

Poliţia, Pompierii, Ambulanţa şi Paza de Coastă, Serviciul de Ambulanţă Aeriană din Irlanda de Nord şi o echipă de specialişti din provincia britanică au ajuns la faţa locului sâmbătă. Spitalul Universitar Letterkenny, situat la 24 kilometri de benzinărie, a fost plasat în stare de alertă şi a anunţat într-un comunicat că are grijă de „multiple persoane rănite”.

Premierul irlandez Michael Martin a afirmat într-un comunicat „gândurile şi rugăciunile sale (sunt) astăzi cu cei care şi-au pierdut viaţa şi cu cei care au fost răniţi în această explozie devastatoare”.

„Locuitorii insulei vor fi loviţi de acelaşi sentiment de şoc şi devastare totală ca şi locuitorii din Creeslough în urma acestei pierderi tragice de vieţi omeneşti”, a mai spus el, mulţumind membrilor serviciului de urgenţă care au lucrat „toată noaptea în circumstanţe extrem de traumatizante”.

Comments

comments

About the Author