E oficial! Franța a aprobat pașaportul de vaccinare – testul negativ nu mai are valoare

Posted on ian. 6 2022 - 2:05pm by petre

 

 

Parlamentul Franței a aprobat joi planurile președintelui Emmanuel Macron pentru un pașaport de vaccinare care să ajute la stoparea răspândirii variantei Omicron.

Legea a fost adoptată după o dezbatere tumultoasă generată de comentariile lui Macron conform cărora ar vrea să-i „enerveze” pe cei nevaccinați. Anunțat de guvernul francez la jumătatea lunii decembrie, proiectul de lege a fost adoptat joi dimineață cu 214 voturi pentru și 93 împotrivă.

După trei zile de dezbateri zbuciumate, alimentate de declaraţiile controversate ale lui Emmanuel Macron, care a spus că vrea să-i „enerveze” pe cei nevaccinați, parlamentul francez a adoptat proiectul de lege care transformă permisul sanitar în pașaport de vaccinare. Anunțat la jumătatea lunii decembrie de executi, textul de lege a fost aprobat joi la ora 5:25 cu 214 voturi pentru și 93 împotrivă.

 

De mai multe luni, în Franța cetățenii trebuie să prezinte obligatoriu fie dovada vaccinării, fie un test Covid negativ – așa numitul permis sanitar – pentru a avea acces în numeroase locuri publice. Emmanuel Macron și-a dorit să elimine opțiunea testului negativ din cauza numărului record de infectări din noul val. Pașaportul de vaccinare înlocuiește practic permisul sanitar și elimină opțiunea testului negativ.

 

Toate persoanele de peste 12 ani care vor acces la activități de agrement, baruri, restaurante, piețe, seminarii, târguri sau transport public interregional trebuie să prezinte dovada de vaccinare anti-COVID, adică pașaportul de vaccinare. Testul Covid negativ nu mai este suficient. Fac excepție accesul în unități și servicii sanitare și în cazuri rare accesul la transportul public. În ceea ce privește accesul în magazine universale sau centre comerciale, decizia dacă trebuie să prezinți dovada vaccinării sau un test negativ va rămâne la latitudinea prefecților, adică a autorităților locale.

Elevii de 12 – 16 ani nu au nevoie de pașaport de vaccinare pentru excursiile şcolare şi activităţi extraşcolare.

Cum sunt iertați francezii cu certificate false de vaccinare

Guvernul a introdus o modificare a legii care permite persoanelor cu certificate de vaccinare false să nu fie sancționate dacă primesc prima doză de vaccin în termen de 30 de zile de la constatarea infracțiunii.

RECLAMĂ

Un alt punct din lege care a stârnit dezbateri se referă la următoarea situație: Atunci când există motive serioase de a crede că documentul prezentat nu este autentic sau nu are legătură cu persoana care îl prezintă poate fi solicitat un act de identitate oficial de către patronii localurilor respective.

335.000 de cazuri de COVID în ultimele 24 de ore în Franța.

 

sursa: Observator News

Comments

comments

About the Author