Două tornade, filmate azi în România VIDEO

Posted on iun. 16 2021 - 9:21pm by petre

Fenomene meteo extreme. Localnicii au filmat două tornade

Fenomenul meteo a avut loc miercuri, 16 iunie, când Tulcea s-a aflat sub avertizarea meteo cod portocaliu de precipitații și vânt puternic, relatează Digi24.

 

Două tornade de mici dimensiuni s-au produs în orașul Babadag din județul Tulcea, la trei zile după ce un fenomen similar a avut loc în comuna Corbu, din judeţul Constanța.

Pâlnia a fost la o înălțime suficientă față de sol, astfel că nu a reprezentat un pericol pentru cei aflați în zonă.

Specialiștii spun că tornadele din România sunt mai degrabă vârtejuri și se formează cu precădere în lunile mai și iunie în sud-estul țării.

Tornadele se produc atunci când curenţi de aer cald şi rece se ciocnesc şi produc o zonă de rotaţie, cu presiune atmosferică scăzută. Aproape jumătate din ţară se află sub cod portocaliu de ploi torențiale până astăzi, 16 iunie, la ora 23:00, dar directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a spus pentru Libertatea că la sfârșitul săptămânii se vor înregistra peste 30 de grade Celsius.

ANM a emis trei noi avertizări meteo de fenomene extreme pentru astăzi și mâine, când vor fi semnalate ploi abundente, intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică.

 

Comments

comments

About the Author