Două rachete rusești ar fi căzut pe teritoriul NATO în Polonia

Posted on nov. 15 2022 - 9:41pm by petre

Un înalt oficial al serviciilor secrete americane susține că rachete rusești ar fi intrat pe teritoriul Poloniei, stat membru NATO, s-ar fi prăbușit și ar fi ucis două persoane, scrie AP, citat Bloomberg.

Rusia a răspuns astăzi la planul de pace propus de Zelenski cu noi atacuri cu rachete asupra Ucrainei.

Două blocuri de locuinţe au fost lovite de atacuri cu rachete ruse marţi la Kiev, a anunţat primarul capitalei ucrainene Vitali Klitschko, după ce sirenele antiaeriene au răsunat în toate regiunile Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, Piotr Mueller, nu a confirmat imediat informația, dar a spus că liderii de vârf au o întâlnire de urgență din cauza unei „situații de criză”.

 

„În legătură cu situația de urgență, prim-ministrul Morawiecki, de comun acord cu președintele Duda, a ordonat convocarea unei reuniuni a Comisiei pentru probleme de securitate națională și apărare. Informațiile care vor fi prezentate în comisie vor fi ulterior, dacă este posibil, făcute publice pe cât posibil. Vă îndemn să nu publicați informații neverificate până acum”, a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului Poloniei, Piotr Muller.

 

Pentagonul nu poate confirma că rachetele care ar fi lovit teritoriul Poloniei aparţin armatei ruse. „Nu avem nicio informație în acest moment care să corroboreze aceste raportări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Apărare, generalul de brigadă Pat Ryder.

 

Comments

comments

About the Author