Două milioane de români sărbătoresc duminică Floriile

Posted on apr. 10 2022 - 1:10am by petre

Duminica Floriilor pentru catolici se sărbătorește în 2022 pe 10 aprilie. Aproximativ două milioane de cetățeni români, catolici sau protestanți, sărbătoresc duminică Floriile.

Pentru creștinii ortodocși, Floriile sau Intrarea Domnului în Ierusalim va fi pe data de 17 aprilie. Iată ce tradiții și obiceiuri respectă catolicii de sărbătoarea Floriilor 2022.

 

Duminica Floriilor deschide poarta de intrare în marea „Săptămână Sfântă”, în care credincioşii creştini retrăiesc drama pătimirii, a morţii şi învierii Domnului. Sunt zile de har ce revin an de an.

atolicii sărbătoresc Floriile pe 10 aprilie 2022
Și anul acesta, catolicii sărbătoresc Floriile cu o săptămână mai devreme decât ortodocșii, pe data de 10 aprilie. Sărbătoarea Floriilor este primită cu bucurie de toți credincioșii, dar cu înțelegerea faptului că Săptămâna Mare ce urmează este una a tristeții, pentru toate păcatele înfăptuite.

Anul trecut, credincioşii catolici din toată lumea au sărbătorit Floriile cu reguli stricte. De la Vatican, Suveranul Pontif a transmis un gând pentru toţi cei afectaţi de pandemie. Doar câteva zeci de credincioşi au putut intra la slujba de Florii din interiorul Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti. Şi la fel de puţini au fost şi afară, în curte.

Comments

comments

About the Author