Declarații Klaus Iohannis

Posted on mart. 24 2021 - 12:56pm by petre

Președintele Klaus Iohannis nu crede că o eventuală carantinare a Bucureștiului ar fi eficientă, pentru încetinirea ritmului de creștere a numărului de infectări COVID.

Șeful statului a precizat însă că este nevoie de restricții mai dure și că toată lumea ar trebui să înțeleagă faptul că valul 3 al pandemiei nu trece de la sine.

„Cred că pentru București este nevoie să se ia restricții suplimentare, sper ca cei din Comitetul pentru Situații de Urgență să fie înțelepți și să înțeleagă acest lucru. Sunt necesare restricții acolo unde se formează aglomerații și este nevoie, mai ales în weekend, să fie modificate orele de închidere și deschidere, Pe scurt, trebuie reduse aglomerările, astfel ajutăm mediciii, personalul medical, pe cei mai puțin sănătoși ca noi, care au forme grave ale bolii”, a afirmat Klaus Iohannis.

„Trebuie să fiu sincer, acest val 3 nu trece de la sine, trebuie să ne vaccinăm. Situația este extrem de serioasă și fac un apel către toți românii să se vaccineze și să respecte restriile,” a mai precizat șeful statului, remarcând faptul că ”autoritățile competente nu s-au preocupat să mărească numărul locurilor la Terapie Intensivă”, a mai spus Iohannis.

Președintele a mai afirmat că decizia propunerea ministrului Educației, de contopire a vacanțelor de Paște, „e acceptabilă”

Comments

comments

About the Author