Daniel și David, doi frățiori de 5 și 10 ani, au murit împușcați în parc în timp ce se jucau cuminți! Nenorocirea care a îndurerat o țară întreagă

Posted on iun. 15 2021 - 11:10am by petre

 

Doi frățiori, de 5 și 10 ani, au fost împușcați în parc, la câțiva metri de casă, lângă Roma. Daniel și David au murit ținându-și tatăl de mână

Nenorocirea a avut loc, duminică, în Ardea, o comună din provincia Roma, Italia.

Frații Daniel și David Fusinato, de 5 și 10 ani, se jucau într-un parc, în apropierea casei, când un individ înarmat, care locuiește în zonă, s-a apropiat de micuți.

Copiii au început să țipe, moment în care au fost împușcați în inimă și gât.

Între timp, în parc a ajuns Salvatore Ranieri, de 75 de ani, care a sărit în ajutorul copiilor.

Atacatorul, în vârstă de 35 de ani, a deschis focul și l-a împușcat și pe el. Apoi a fugit și s-a baricadat în casă, unde locuia împreună cu mama lui. La fața locului au ajuns în scurt timp carabinierii, forţele speciale de intervenție şi negociatorii militari. Timp de mai bine de trei ore, Andrea Pignani nu a dat niciun răspuns negociatorilor care încercau să-l convingă să se predea. În jurul orei 15.45, militarii au pătruns în casă și l-au găsit mort în dormitorul său.

Atacatorul fusese raportat de mai multe ori la poliţie.

„Am auzit patru împușcături și m-am uitat pe fereastră. Am văzut copiii la pământ, apoi un bărbat în vârstă venid cu bicicleta. Atacatorul a mai tras două focuri, apoi a plecat spre casa lui”, a declarat Marco, un bărbat care locuieşte într-o casă ce are vedere spre parcul groazei.

 

„Când am auzit împuşcăturile, am crezut că este o petardă explodată de un copil. Apoi ne-am apropiat și am realizat că erau focuri de armă. Am chemat imediat poliția. Apoi am trimis un SMS tututor celor care locuiesc în ansamblul de locuinţe şi le-am spus să rămână în case. Din fericire, mulți dintre ei erau la malul mării”, a declarat Romano Catino, președintele ansamblului rezidenţial Colle Romito.

Potrivit publicaţiei La Repubblica, atacatorul era cunoscut în zonă pentru mai multe episoade de hărţuire, multe dintre ele fiind raportate la poliţie.

Copiii nu au mai putut fi salvaţi
La faţa locului au ajuns mai multe echipe de salvatori, inclusiv două elicoptere. Medicii au încercat minute în şir să-i readucă la viaţă pe cei doi copilaşi, însă efortul a fost în zadar.

„Au fost încercări repetate de resuscitare, însă fără succes. Sunt profund îndurerat pentru ceea ce s-a întâmplat. Transmit condoleanţe familiei și întregii comunități din Ardea, care astăzi se confruntă cu un doliu teribil”, a declarat Alessio D’Amato, consilierul pentru sănătate din regiunea Lazio.

„Au murit ţinându-şi tatăl de mână”

Sonia di Gennaro, bunica maternă a celor doi copii uciși în zona complexului rezidențial Colle Romito, a declarat că Daniel și David au murit ţinându-şi tatăl de mână.

Femeia acuză faptul că ambulanța a ajuns prea târziu.

„Ambulanța a sosit prea târziu, a durat o jumătate de oră. Erau doi copii politicoși și respectuoși. Ieri, Daniel, cel mai mare, a venit la mine acasă și a plecat fără să-și ia rămas bun. Dar s-a întors și mi-a dat un pupic”, a mărturisit cu ochii în lacrimi Sonia di Gennaro.

Primarul Romei a transmis condoleanțe comunităţii din Ardea. „Suntem profund întristaţi de moartea celor doi copii şi a bătrânului”, a afirmat Virginia Raggi.

Comments

comments

About the Author