Cum vor fi verificați clienții vaccinați la intrarea în restaurante și hoteluri

Posted on mai 6 2021 - 2:54pm by petre

Guvernul ar putea lua în calcul dezvoltarea unei aplicații care să fie folosită de restaurante și hoteluri pentru a verifica dacă posibilii clienți s-au vaccinat anti-Covid, pe baza CNP-ului.

 

Potrivit premierului, cea mai bună motivaţie pentru vaccinare este „să avem o viaţă normală”

„Deocamdată, este o propunere discutată în comitetul interministerial (modalitatea de identificare a clienților vaccinați). S-ar putea să existe și acele aplicații care arată dacă o persoană este vaccinată, prin CNP. Avem timp până la 1 iunie să găsim soluții. Nu știu sigur dacă va exista o aplicație, dar este ce cred eu că s-ar putea face”.

Cîţu a explicat că, în acest moment, există suficient vaccin, nu se mai stă la coadă şi oricine se poate vaccina: ”Nu avem nicio scuză să nu ne vaccinăm şi să nu putem să ne reluăm viaţa de dinainte de pandemie”.

Întrebat despre oferirea e bani pentru vaccinare, cum fac alte ţări, premierul a afirmat: „Am văzut că există soluţii cam pste tot în lume. Eu cred că cea mai bună soluţie este ceea ce oferim noi: refenirea la o viaţă normală. Asta vrem cu toşii. Este uşor să aloci bani de la buget. Am alocat bani de la buget pentru a impulsiona medicii de familie şi nu a funcţionat foarte bine până acum. Nu cred că astfel d măsuri funcţionează”.

Potrivit premierului, ”cea mai bună motivaţie este să avem o viaţă normală”.

”Putem să facem un efort bugetar, dar nu cred că este nevoie. În România, cred că putem să învingem pandemia”.

Comments

comments

About the Author