Cum să alegi corect un parfum pentru bărbați

Posted on apr. 12 2021 - 5:56pm by petre

Cum să alegi corect un parfum pentru bărbați

Pentru mulți bărbați, parfumurile sunt un teritoriu neexplorat. Simțul mirosului declanșează, de fapt, atât emoțiile, cât și memoria mult mai mult decât vederea și sunetul, astfel încât fiecare om care evită să poarte un parfum pierde un „accesoriu” important în prezentarea sa.

„Parfumul este extraordinar de important pentru a le spune oamenilor cine ești și în ce crezi”, spune Chandler Burr, critic de parfumuri și expert în parfumurie. Fii atent la ceea ce porți și parfumul devine cartea de vizită olfactivă. Iată un ghid simplu pentru tot ce trebuie să știți despre parfumuri înainte de a vă alege parfumul perfect.

Apa de… pe care să o alegi?

Apa de colonie a devenit sinonim cu „parfumurile pentru bărbați”, dar în realitate nu denotă genul, este pur și simplu un tip de parfum. Suntem obișnuiți să ne gândim că „parfumul” este pentru femei și „colonie” pentru bărbați, dar acesta este doar marketing, parfumurile sunt fără gen. În cele din urmă, dacă îți place sau nu aroma va determina ce parfum va deveni „cartea de vizită” a fiecărei persoane.

Parfumuri bărbați – descoperă ofertele zilei

Există cinci niveluri de concentrație, toate tipărite pe etichetă, care determină durata parfumului:

Parfum: 20-30% din esență. Se mai numește și extract de parfum. Este cea mai mare concentrație de parfum, restul este alcool concentrat, dar este și cel mai scump. Un puf mic poate dura 24 de ore și mai mult.

Apa de parfum: 15-20% din esență. Aceasta este cea mai frecventă diluare și cel mai probabil ceea ce veți cumpăra. Va dura cinci până la opt ore.

Apa de toaletă: 5-15% din esență. Acesta este un spray ușor cu esențe de note parfumate dizolvate în alcool. Apa de toaletă este mai ieftină decât apa de parfum și, în general, durează doar câteva ore.

Apa de colonie: 2-5% din esență. Apa de colonie sau „Apa de Köln” a fost un parfum de uleiuri esențiale dizolvate într-o soluție de alcool lansată în Köln, Germania, în 1709. În secolul al XX-lea, companiile de parfumuri au început să ofere versiuni mai ieftine și diluate ale parfumurilor existente, numindu-le eau de cologne. Prețul mic a atras bărbații și astăzi, bineînțeles, colonia a devenit un termen generic pentru parfumurile purtate de bărbați.

Parfumuri – idei și oferte

Eau fraiche: 1-3% din esențe. Termenul tradus din franceză, înseamnă apă dulce. În compoziția acestui produs cosmetic există ingrediente blânde care hidratează pielea. Concentrația esențelor parfumate nu depășește niciodată 3%.

 

Cum să cumperi un parfum

Parfumurile reacționează diferit la pH-ul diferit al pielii, așa că ceea ce miroase bine pentru cineva nu va avea aceeași aromă pe alte persoane. Pentru a achiziționa corect un parfum, va trebui să îl purtați. Puteți purta până la patru parfumuri simultan, pe încheieturile ambelor mâini și în interiorul ambelor coate. Înainte de a decide ce parfum să purtați și apoi să alegeți, folosiți acele hârtii de test găsite în parfumerie pentru a alege cele patru care vă plac cel mai mult.

Notați care și unde, și apoi pe tot parcursul zilei mirosiți cum se dezvoltă fiecare parfum pe parcursul ciclului său de viață. Aprecierea notei de vârf nu înseamnă neapărat că îți vor plăcea și notele de mijloc și de bază. Încercați să mirosiți parfumurile purtate la un minut, cinci minute, 15 minute, jumătate de oră, o oră, două ore, trei ore și cinci ore după aplicare. Pentru a ști dacă ați găsit parfumul potrivit, nu stați doar și mirosiți-vă brațele. Trăiți ziua activă ca de obicei și mirosiți brusc, așa vă veți găsi parfumul potrivit.

Parfumuri barbati – oferte

Femeile și bărbații au folosit inițial exact aceleași parfumuri. O diviziune clară între sexe a fost făcută în secolul al XVIII-lea, când parfumurile au început să fie produse pe scară largă și transformate încet dintr-un produs de lux într-un produs cosmetic disponibil pentru un public larg.

Parfumurile pentru bărbați au, în general, note de citrice, note orientale, ferigă și note de piele, combinate cu mosc, lemn de cedru și vanilie.

Comments

comments

About the Author