Consilierii locali, funcționării , primăriei Timișoara și polițiștii locali vor fii înlocuiți de inteligența artificială

Posted on apr. 1 2023 - 1:35pm by petre

 

În conformitate cu ultimele știri, se pare că autoritățile au decis să înlocuiască consilierii locali, aparatul de specialitate al primăriei Timișoara și polițiștii locali cu inteligența artificială. Această decizie ar putea duce la o automatizare semnificativă a proceselor administrative și de aplicare a legii în Timișoara. Cu toate acestea, este important să se ia în considerare și potențialele dezavantaje ale utilizării inteligenței artificiale în locul oamenilor și să se găsească modalități de a le gestiona corespunzător.

Pentru a degreva bugetul orașului de cheltuielile cu salariile funcționarilor și indemnizațiile consilierilor locali, primăria Timișoara va înlocui majoritatea personalului cu sistemul de inteligență artificială Chat GPT și chiar cu boții Google Assistent și Siri de la Apple.
Astfel în primărie vor rămâne doar primarul Dominic Fritz, viceprimarul Ruben Lațcău, cei opt consilieri personali ai celor doi și, doar dacă e ascultător, viceprimarul liberal Cosmin Tabăra care va putea păstra un singur consilier personal, dar cu salariile diminuat, că doar nu sunt membri USR să merite salariu mărit.
In ceea ce privește ședințele de consiliu local, acesta se vor desfășura online după un format foarte simplu: primarul va întreba robotul de conversație cu inteligență artificială o singură întrebare de forma: sunteți de acord cu proiectul propus de viceprimarul Lațcău? Cu variantele de răspuns „DA și Cum să NU” în unanimitate”.
Pentru a stimula dezbaterile în contradictoriu, Chat Bot-ul care îl înlocuiește pe consilierul Simion Moșiu va fi rugat să țină sticla în frigider iar robotul va răspunde că nu e programat pentru mecanica fluidelor.
O dată la două ședințe, robotul aferent consilierului Radu Țoancă va fi întrebat cu ce poate fi determinat pentru acordarea unui vot pozitiv iar răspunsul va fi „ca și până acum”.
In ceea ce privește Poliția locală, aici va rămâne doar directorul, că e băiat de comitet, și agentul Timiș care va urmări bicicliștii în Piața Operei.
În oraș vor fi montate monitoare unde cetățenii vor putea face conversații cu robotul de inteligență artificială, vor putea face reclamații și se vor puteau amenda singuri de câte ori încalcă hotărârile Consiliului Local.

Astfel, uriașa economie cu salariile va putea fi folosită pentru a acorda salarii decente primarului și apropiaților săi care în prezent lucrează aproape voluntar.

sursa: PD1A

Comments

comments

About the Author