Conferinta internationala la Timisoara pentru angajarea persoanelor cu dizabilitati intelectuale

Posted on sept. 16 2010 - 1:54pm by petre

Fundatia „Pentru Voi” va organiza in perioada 28 – 29 octombrie la Timisoara conferinta nationala cu participare internationala cu tema „Angajarea in munca a persoanelor cu dizabilitati intelectuale: angajare asistata si unitati protejate”.

Evenimentul face parte din proiectul Economia sociala – o sansa pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 – „Investeste in oameni!”. Nu se stie inca locatia de desfasurare a evenimentului.
In ciuda masurilor legislative de incurajare a angajarii in munca a persoanelor cu dizabilitati, situatia in Romania este deosebit de grava, procentul persoanelor cu dizabilitati intelectuale care au un loc de munca fiind de numai 0,8%, conform statisticilor ANPH din martie 2010.
„Conferinta de fata incearca sa releve solutii de crestere a numarului de angajati din randul persoanelor cu dizabilitati intelectuale, prin prezentarea unor exemple de buna practica in domeniul angajarii asistate si a intreprinderilor sociale si prin dezbaterea legislatiei in domeniu, in vederea identificarii de variante de imbunatatire”, a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.
In paralel cu dezbaterile conferintei se va desfasura o expozitie de produse a unitatilor protejate participante la eveniment.
Inscrierea la conferinta se poate face pana cel tarziu vineri, 15 octombrie, completand formularul de pe pagina www.pentruvoi.ro. Organizatorii vor acoperi costurile de transport, cazare si masa pentru persoanele selectate.

Comments

comments

About the Author