Concurs de costume de inspirație istorică și bal mascat pentru public, la Festivalul Medieval al Castelului Huniade

Posted on iul. 21 2022 - 3:10pm by petre

Concurs de costume de inspirație istorică și bal mascat pentru public, la Festivalul Medieval al Castelului Huniade

Publicul Festivalului Medieval al Castelului Huniade este invitat să facă parte din show!
Programul bogat în spectacole și momente de reconstituire istorică a bătăliilor trecutului, oferit la Timișoara de festivalul medieval, este completat de concursuri inedite și de o invitație la un bal mascat care să apropie și mai mult de public lumea recreată a Evului Mediu. Spectatorii sunt invitați așadar nu doar să vadă baluri ale castelanilor, spectacole de muzică și dans ale menestrelilor, ci să participe ca protagoniști, purtând costume proprii de inspirație medievală și mai ales măști pentru marele bal mascat de sâmbătă, organizat în cadrul festivalului. Premii vor fi acordate pentru cele mai inspirate costume și măști din public.

Turnir călare, cu lănci, între cavaleri în armură, după regulile de jousting medieval
Festivalurile medievale aduc întotdeauna scene de luptă, înfruntări între războinici, lupte reale după regulile HMB sau recreeri ale marilor bătălii medievale. De data asta, aceste momente vor fi completate, la FMCH 2022, de un turnir cavaleresc cu lănci, organizat după regulile medievale ale înfruntărilor de acest gen – călare, în armură completă în arena de turnir, izbindu-se cu lăncile în plin galop. Timișoara intră astfel pe lista foarte scurtă a orașelor cu festival medieval care organizează o astfel de competiție.

Căutare de comori medievală, o competiție interactivă pentru public

Taberele grupurilor de reconstituire istorică sunt vizitate mereu de public la festivalurile medievale. Acum, fiecare grup va participa la un mare scenariu în care sunt antrenați cei mai aventurieri vizitatori. Ei vor putea participa la un concurs de căutat indicii și piste pentru a obține râvnita comoară, se vor organiza în echipe și vor începe o aventură organizată după un format original, care le va oferi o experiență inedită.

Fiare din beci, făurarul, a pregătit premii demne de cei mai viteji oșteni și cei mai norocoși spectatori

Ce dar poate fi mai plăcut pentru un războinic decât o armă? E cel mai onorabil și demn cadou pe care poți să-l faci unui oștean. Fiare din beci, cunoscutul făurar timișorean, care participă la festival cu o interesantă prezentare de săbii și spade autentice, a pregătit în forja proprie o armă specială, făurită impecabil și decorată cu elemente de inspirație istorică. Ea îi va fi oferită învingătorului turneului de lupte medievale ca premiu. De asemenea, un cuțit făurit după caracteristicile unei piese originale, descoperită de arheologi, va fi oferit de Fiare din Beci celui sau celei care va câștiga concursul de costume medievale pentru public.

Trei zile de basm medieval la Timișoara
Festivalul Medieval al Castelului Huniade aduce în acest an la Timișoara tot fastul lumii castelanilor apuseni, dar și imaginea războaielor medievale sau a întrecerilor cavalerești. De asemenea, lumea Orientului otoman sau cea a călăreților nomazi, jocurile și antrenamentele oamenilor stepei, obiceiurile vieții civile, vânătoarea, meșteșugurile, toate vor putea fi văzute în cadrul acestui eveniment. Iar trupele de muzicieni și de teatru pirotehnic vor anima cum se cuvine serile de festival.
Evenimentul este organizat de Muzeul Național al Banatului cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.
!

Comments

comments

About the Author