Companiile românești cresc valoarea regiunii prin investiții importante – Compania Drumuri și Poduri Banat a devenit cel mai mare furnizor de asfalt din regiune

Posted on apr. 12 2024 - 6:45pm by petre

O stație de asfalt de ultimă generație a fost inaugurată vineri, la Sânandrei, de către Compania Drumuri și Poduri Banat (DPB), care a devenit astfel cel mai mare furnizor de asfalt din regiune.

 “Este un început drum ce arată interesul pentru dezvoltare al investitorilor români și arată forma oamenilor ce doresc să aducă plusvaloare în România”, a spus la deschidere Sorin Ionescu, fost subprefect al județului Timiș, invitat alături de alte oficialități și parteneri la eveniment.

Cu o capacitate totala a productiei de peste 700 de tone de asfalt/oră a celor trei statii, stația de la Sanandrei este a treia din portofoliul companiei și este utilizată în primul rând la folosirea asfaltului în lucrările de construcții, dar și pentru comercializarea acestuia către terți.

“Această nouă stație de asfalt nu este doar o infrastructură modernă, ci reprezintă și un angajament ferm al companiei față de calitate, inovație și sustenabilitate. Echipa Drumuri și Poduri Banat este hotărâtă să continue să se ridice la cele mai înalte standarde și să ofere servicii și produse de excepție clienților săi, iar această stație este un pas important în această direcție”, au declarat reprezentanții companiei.

La inaugurare au fost prezenți și reprezentanți ai companiilor Wirtgen România, care a realizat montarea stației, și ai Iveco Autoglobus, partenerul care asigură flota de transport pentru asfalt.

“Permiteți-mi să-mi exprim recunoștința profundă față de toți cei implicați atât în realizarea acestei stații de asfalt, cât și în toate celelalte proiecte pe care le întreprindem. Fie că sunteți angajați, parteneri, autorități locale sau membri ai comunității, contribuția fiecăruia dintre voi este esențială în toate proiectele noastre.
Stația noastră de asfalt nu este doar o simplă construcție, ci un simbol al angajamentului nostru față de excelență și inovație în domeniul construcțiilor rutiere. Echipată cu tehnologie de vârf și facilități moderne, această stație ne va permite să producem asfalt de cea mai înaltă calitate, într-un mod eficient și sustenabil. Astfel, prin această investiție, Drumuri și Poduri Banat, devine cel mai mare furnizor de asfalt din regiune”, a spus în deschidere Alexandra Zifceak, CEO al companiei.

Drumuri și Poduri Banat a devenit lider și pe piața construcțiilor din Banat, deținând 3 stații de asfalt, 2 stații de betoane, cariere, balastiere, laborator de încercări în construcții, o flotă de camioane și utilaje de construcții de ultimă generație, de peste 10 milioane de euro și are finalizate lucrări în valoare de peste 35 milioane de euro.

“Fără pasiunea, dedicarea și expertiza fiecărui membru al grupului nostru, acest proiect nu ar fi fost posibil. Am creat o echipă tânără, cea mai tare echipă de tineri din Banat, care vine cu o altă energie și sper să ia de la noi lucrurile bune. Sper să nu ne oprim la această investiție”, a spus și Ianco Zifceak, unul dintre fondatorii grupului Maxagro.

Stația de asfalt – descrisă ca cea mai modernă stație de profil – recuperează între 4 și 10 la sută din materialul ce trebuie aruncat si face un asfalt mai bun, în mod mai economic.

“Ceea ce îmi place la acest proiect este că este cea mai ecologică stație de asfalt, ce sper că va da material pentru drumurile de descărcare de autostradă și pentru cele 4 benzi de la Sânandrei, sau pentru centură”, a spus și Claudiu Coman, primarul comunei Sânandrei, prezent la eveniment.

Acesta, alături de Alexandra Zifceak, CEO-ul DPB, și Marian Brăileanu, reprezentantul Wirtgen, au tăiat panglica de inaugurare, moment urmat de un foc de artificii.

Divizia de construcții a grupului Maxagro, cunoscută și sub numele de Drumuri și Poduri Banat, este membră în Asociația Profesională de Drumuri și Poduri din România.

Această ramură a grupului este în plină expansiune, investind constant atât în utilaje, cât și în echipa sa. În ultimii trei ani compania a realizat investitii de peste 100 000 000 lei.

foto: Constantin Duma

Comments

comments

About the Author