Companii aeriene analizează limitarea accesului la zboruri pentru persoanele nevaccinate

Posted on ian. 11 2021 - 12:18pm by petre

Vaccinarea anti-COVID nu este obligatorie, însă unele companii sau agenţi comerciali se gândesc deja să limiteze accesul la serviciile lor şi să fie accesibile doar persoanelor care au primit serul.

Primele companii care ar putea impune această nouă condiție sunt cele aeriene.

Unii operatori au anunțat deja că iau în calcul să permită accesul la bordul aeronavelor doar acelor călători care dovedesc că s-au imunizat.

Pasagerii vor trebui în viitor să demonstreze că au fost vaccinați împotriva Covid-19 pentru a putea urca în zborurile operate de Qantas, a anunțat șeful companiei aeriene australiene, citat de BBC.

International Air Transport Association (IATA), cea mai puternică organizație care reunește liniile aeriene din lume, a anunțat că dezvoltă o aplicație mobilă care le va permite călătorilor să demonstreze că nu sunt infectați cu noul coronavirus, aplicație ce va include și date despre vaccinare, transmite Bloomberg.

”Pașaportul Covid” anunțat de IATA sub forma unei aplicații mobile va include rezultate ale testelor și dovada vaccinării, alături de regulile naționale de călătorie, potrivit anunțului IATA, citat de Bloomberg.

Aplicația va avea și o copie electronică a pașaportului, pentru ca pasagerii zborurilor să își poată dovedi identitatea.

Comments

comments

About the Author