Clotilde Armand, acuzată de ANI de de conflict de interese și incompatibilitate

Posted on nov. 7 2022 - 2:18pm by petre

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a intrat în vizorul autorităţilor de resort după ce a fost acuzată de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese. Potrivit ANI, edilul s-ar fi numit manager peste un proiect finanţat cu fonduri europene. Şi-ar mărit, astfel, salariul.

 

Potrivit unui comunicat al ANI, care a constatat conflictul de interese, Clotilde Armand a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟ finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei.

Cele 5 dispoziții semnate reprezintă numirea în funcția de manager de proiect, precum și majorarea indemnizației lunare, cu până la 30%.

Potrivit sursei citate, începând cu data de 18 februarie 2022, Armand este în incompatibilitate deoarece exercită simultan cu funcția de primar al Sectorului 1, București și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile legale.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine”, se arată în comunicatul ANI.

Prefectul Toni Greblă a anunţat chiar astăzi că va sesiza Parchetul, astfel că judecătorii vor spune în ultimă instanţă dacă există sau nu această stare de incompatibilitate.

Dacă se va confirma însă, Clotilde Armand îşi va pierde funcţia de primar şi va fi numit în locul acesteia un alt viceprimar, pe funcţia de primar interimar.

Chiar şi aşa, Clotilde Armand spune că toate numirile au fost făcute legal şi că stă la dispoziţia Agenţiei cu toate documentele.

surse: Observator, Adevărul

Comments

comments

About the Author