Cine e autorul masacrului din Praga – 15 oameni au murit şi 25 au fost răniţi

Posted on dec. 22 2023 - 12:50am by petre

Atac armat la Praga: 15 oameni au murit şi 25 au fost răniţi, după ce un lunetist a urcat pe universitate şi a deschis focul la întâmplare în stradă. Studenții s-au refugiat la zeci de metri înălţime pe ornamentele clădirii. Înainte de atac, lunetistul, student la aceeaşi universitate, şi-a ucis tatăl. Martori ai tragicelor evenimente sunt şi români, aflaţi în aceată perioadă în vacanţă în capitala Cehiei.

Cu faţa acoperită de o cagulă şi îmbrăcat în negru, atacatorul a intrat în sediul Facultăţii de artă şi Filozofie din Praga agitând o puşcă cu lunetă. Au urmat momente de groză. Cei care se aflau în acel moment în clădire au fost sfătuiţi să se baricadeze în birouri şi să stingă toate luminile.

 

Cine este autorul atacului din Praga
Trupul atacatorului a fost găsit de către poliţişti în interiorul facultăţii.

Din ce se ştie până acum, individul are 24 de ani şi era student la universitatea unde a comis măcelul. Locuia într-o localitate la 21 km distanţă de Praga, scrie BBC. Tatăl băiatului a fost găsit mort.

 

În momentul atacului, de teamă că nu vor scăpa cu viaţă, mai mulţi studenţi au ieşit pe geam şi s-au refugiat pe o cornişă a clădirii. Una din victime ar fi murit dupa ca a căzut pe geam in incercarea de a se salva.

 

Atacatorul a urcat până la etajul 4 al facultăţii şi a început să tragă în oameni.

 

Coşmarul a continuat. Atacatorul a reuşit să urce până la etajul 4 al clădirii. A ieşit apoi de geam si a început să tragă în oamenii de pe stradă, scrie presa cehă.

 

Martorii spun că au numărat peste 20 de focuri de armă. Poliţia a incercat sa opreasca trecătorii să se apropie de piaţa în care să trăgea.

sursa: Observator News

 

Comments

comments

About the Author