Cel mai mare ștrand din România, „Litoralul vestului„, s-a deschis de 1 Mai – FOTO VIDEO

Posted on mai 10 2015 - 11:24pm by petre

Cel mai mare ștrand din România și cel mai mare în aer liber din Europa lângăo apăcurgătoare, ștrandul Neptun din Arad, un adevărat paradis de apă, verdeața și aer curat, și-a deschis porțile pentru public, ca în fiecare an, la 1 mai.

Înprima zi, intrarea a fost gratuităpentru toatălumea, urmând ca, în mod normal tarifele săfie diferite de anul trecut, când erau diferențiate pentru zonele de agrement pentru copii și  zona ștrandului mare. Astfel, pentru a încuraja dezvoltarea zonei comerciale, primaria Arad a propus pentru acest sezon un tarif unic de 13 lei, cu reduceri pentru pensionari și copii, și înlăturarea gardurilor care delimitau zonele.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dupăce acum doi ani au fost inaugurate doua topogane noi iar anul trecut anul au fost date în folosințăalte câteva instalații de divertisment acvatic pentru copii, noutatea de anul acesata va fi accesul la ștrand pe noua pasarelă, care, însă, nu va fi terminat, probabil, decât peste douăluni.

Cele 37 de hectare de pe „insula„ Mureșului formeazăo adevăratăstațiune, cu cea mai mare suprafațăamenajatăde luciu de apădin Europa de sud-est, cu zeci de terase, baruri, cluburi și restaurante, cu zeci de căsuțe de vacanță, cu topogane, dușuri, terenuri de sport, șamd.

Toate într-un cadru natural de vis. Din 2011, ștrandul are și douăbazine cu apătermală, grație unei noi investiții a Primăriei Arad în valoare de circa 2 milioane de euro.Arad strand

Astfel, la capitolul distracție acvatică, vizitatorii au la dispoziție douăbazine numai pentru copii, un bazin cu topogan uriaș anaconda, un bazin cu valuri artificiale, un bazin uriaș atât pentru copii dar și pentru adulți, un bazin de înot cu adâncime de 170-200 centimetri, douăbazine de relaxare și tratament cu apătermală, cu facilități de hidromasaj, cele ne-termale fiind cu apălimpede încălzită.

Prețurile sunt mult mai accesibile decât la ștrandurile din Ungaria dar și decât cele din Timișoara.

La terasele de pe insula găsești de toate, de la pizza, mici, grătare, mâncare gătită, clătite, langosi, înghețatăși multă, multăbere rece! Pe ștrand au loc în permanențăevenimente culturale și sportive, competiții și spectacole diverse dar și o intensăviața de noapte, la cluburile și terasele din zonă.

De remarcat căștrandul Neptun este o investiție 100% publicăa Primăriei din Arad, care pe lângăfaptul căoferăoportunități unice de relaxare și divertisment pentru arădeni și chiar pentru timișoreni, aduce un profit semnificativ la bugetul local.

Comments

comments

About the Author