Cascada spectaculoasă din Banat în zona cu cel mai pur aer din lume VIDEO

Posted on aug. 19 2022 - 1:02pm by petre

 

La doar două ore de condus lejer de la Timișoara (145 de kilometri) se află o zonă superbă, bogată în comori naturale, o zonă despre care se spune că se bucură de cel mai pur aer din lume.

Ascunsă între munții Țarcu și Muntele Mic pe drumul ce leagă Poiana Mărului (jud. Caraș – Severin) de Șaua Jigoria, cascada Șucu merită să fie văzută într-o plimbare lejeră prin pădure.

Despre Poiana Mărului se spune că are cel mai curat aer din lume.

Ca să ajungi la cascadă e destul de ușor.

Se poate ajunge și cu mașina, dar e indicată parcurgerea celor 6 km de la podul din Poiana Mărului până la cascadă pe jos.

Plimbarea pe drumul forestier e foarte plăcută și urmează cursul văii în amonte.

Se porneşte din Poiana Mărului din dreptul podului peste pârâul Şucu (de lângă mânăstire) spre sud pe valea Şucului.

După aproximativ 4 km drumul începe sa urce, depărtându-se puţin de albia Şucului ce în acel loc prezintă o serie de repezişuri (cataractele Şucului). După cataracte, panta drumului se atenuează şi ajungem iaraşi langă apă.

Urmând drumul forestier spre sud întâlnim în scurt timp Şuculeţul, un afluent ce curge din stânga, de-a lungul căruia vedem un alt drum forestier secundar. Vom urma direcţia iniţială înainte peste podeţul de beton, iar dupa inca 900m drumul traversează pârâul chiar în aval de o frumoasă cascadă. Pârâul are numele Olteana în amonte de confluenţa cu Şuculeţul, iar în aval Şucu.

 

sursa video Facebook/Muntele Mic online

Comments

comments

About the Author