Bellu și Bitang nu mai sunt antrenorii lotului olimpic de gimnasticăal României!

Posted on sept. 15 2014 - 2:51pm by petre

Mariana Bitang a declarat, luni, agenției MEDIAFAX, căea și Octavian Bellu nu mai sunt antrenori coordonatori ai lotului olimpic feminin de gimnastică, astfel cănu vor însoți delegația României la Campionatele Mondiale de la Nanning (China), competiție care va începe în 3 octombrie.

„DupăCampionatele Europene, dupăluna iunie, calitatea noastrăde antrenori coordonatori a încetat. Este o decizie definitivă. ÃŽncercăm sămai ajutăm cum putem, am făcut cât am putut”, a declarat Mariana Bitang, pentru MEDIAFAX.

Pânăla ora transmiterii acestei știri, Octavian Bellu nu a putut fi contactat.

Bitang și Bellu vor continua însăimplicarea în parteneriatul public-privat dintre OMV Petrom și gimnastica feminină, conform contractului care a fost semnat în primăvara acestui an, suma donatăde sponsor fiind de 2,5 milioane de euro pentru dezvoltare și selecție la nivelul copiilor, în intervalul 2014-2016. Printre prevederile acestui proiect se numărăși selecționarea a circa 150 de copii din toatățara, cu vârste între 5 și 9 ani, care vor intra în pregătire în șase centre regionale: București (cluburile Steaua și Dinamo), Deva, Onești, Timișoara și Constanța.

Echipa României, formatădin gimnastele Larisa Iordache, Ștefania Stănilă, Andreea Munteanu, Ana Maria Ocolișan, Silvia Zarzu, Paula Tudorache și rezerva Ioana Nicoară, va participa la Campionatele Mondiale de la Nanning (China), între 3 și 12 octombrie, potrivit înscrierilor nominale anunțate de forul internațional de profil (FIG).

Gimnastele tricolore vor fi însoțite de staful tehnic format din Lăcrămioara Moldovan, Lucian Sandu și Cristian Moldovan, conform unei informări a Federației Române de Gimnastică.

Contactat de MEDIAFAX, președintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, a confirmat călotul României va fi condus de cei trei antrenori, dar nu a dorit săfacăalte comentarii pe marginea absenței cuplului Bellu-Bitang.

Dupăalegerile din 29 mai pentru funcția de președinte al COSR, câștigate de Alin Petrache și la care a candidat și Octavian Bellu, antrenorul lotului de gimnasticădeclara, pentru MEDIAFAX, căse gândește dacăva continua săantreneze echipa României, precizând cădacăeste prea bătrân pentru a ocupa funcția de președinte al COSR atunci este prea bătrân și pentru a mai munci în sală.

„Nu sunt supărat, știam rezultatul dinainte. Lucrurile erau tranșate, victoria s-a anunțat de ieri. ÃŽi urez succes președintelui, nu-i va fi ușor, dar eu îmi păstrez dreptul de a măgândi dacămămai implic în aceastămișcare olimpicăprin lotul feminin de gimnastică. Nu cred cădoare pe nimeni căaș putea renunța la lotul de gimnastică. ÃŽmi dau seama căam pierdut 30 de ani prin salăși am fost la șapte Olimpiade, dar nu contează. Se pare căce am făcut 30 de ani nu contează. Se pare căsunt în alt timp și nu vreau săîncurc pe nimeni. Nu înseamnăcăîmi voi schimba felul de a fi și nici nu voi face compromisuri. Vreau săstau în picioare și săfiu mândru de ce am făcut. Se pare căa venit timpul să-mi văd de problemele și de viața mea. Dacătot sunt prea în vârstăpentru funcția de președinte COSR sau nu am făcut destul pentru olimpism, vădați seama cât sunt de bătrân săstau și în sală, săîncerc săcâștigăm medalii de carton, cum au spus unii. Am valoare, iau medalie, eu în asta cred, nu am valoare, nu iau medalie. Așa am fost educat și cred căeste valabil și pentru COSR”, spunea Bellu, la acea vreme, pentru MEDIAFAX.

În30 mai, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică, Octavian Bellu, și antrenoarea Mariana Bitang și-au depus demisiile din Comitetul Olimpic și Sportiv Român prin e-mail.

 

sursa: mediafax

Comments

comments

About the Author