Avertisment dur al lui Valeriu Gheorghiţă: experţii estimează că valul 4 va fi mult mai agresiv

Posted on iul. 20 2021 - 3:39pm by petre

Avertisment dat de Valeriu Gheorghiţă: experţii estimează că valul 4 va fi mult mai agresiv

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), consideră că valul patru al pandemiei va fi mai agresiv, aşa cum estimează numeroşi experţi. Diferenţa o va face vaccinarea, a mai spus medicul Gheorghiţă

 

Potrivit lui Gheorghiţă, experţii estimează că valul 4 al pandemiei va fi mai agresiv, iar diferenţele vor fi făcute de nivelul de imunizare al populaţiei şi de vaccinare.

„Cu cât procentul persoanelor vaccinate este mai mare, cu atât numărul de persoane spitalizate admise la Terapie Intensivă şi numărul de decese vor fi mai mici. Cu cât numărul persoanelor vulnerabile este mai scăzut ca acoperire vaccinală, cu atât riscul de creştere a numărului de persoane spitalizate este mai mare”, a explicat Valeriu Gheorghiţă în cadrul unei conferinţe de presă.

Medicul Gheorghiţă a mai spus că varianta Delta este mult mai contagioasă şi se transmite de la o persoană la alta de două ori mai rapid decât tulpina iniţială parentală şi cu 60% mai uşor în comparaţie cu tulpina Alfa.

În ceea ce priveşte virulenţa acestei tulpini, se pare că poate creşte riscul de spitalizare de 2,5 ori mai mult decât celelalte tulpini, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Comments

comments

About the Author