Austriacul care a împușcat câini într-o gară de lângă Timișoara a fost condamnat la închisoare

Posted on nov. 16 2022 - 11:23pm by petre

Austriacul care a împușcat câini într-o gară de lângă Timișoara a fost condamnat la închisoare.

 

Judecatoria Timisoara a emis mandatul de executare a pedepsei pentru barbatul in varsta de 64 de ani care, in 2 ianuarie 2022, a tras cu arma pe strada, inspre o haita de maidanezi din zona Garii Sag, langa Timisoara, un caine fiind chiar omorat.

Este vorba despre un cetatean austriac, fost patron de spalatorie auto in Timisoara, care a fost cercetat penal si trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uz de arma fara drept si uciderea animalelor fara drept.

 

“Ordonam arestarea condamnatului si depunerea lui la penitenciar pentru executarea pedepsei de 2 ani si 10 luni de inchisoare. In baza art. 72 Cod penal, deduce din pedepasa aplicata inculpatului durata retinerii pentru 24 de ore, incepand cu data de 15.01.2022, ora 16,50, pana la 16.01.2022, ora 16,50. La expirarea pedepsei de executat, condamnatul va fi pus in libertate, daca nu va fi retinut pentru alte fapte. Condamnatul nu are antecedente penale”, se mentioneaza in mandatul de executare a pedepsei emis in baza sentinte definitive de condamnare la inchisoare.

Conform motivarii sentintei pronuntate de Judecatoria Timisoara si ramasa definitva la Tribunalul Timis, in data de 02.01.2022, in jurul orei 18,49, in timp ce se afla in sala veche de asteptare a statiei CFR Timiseni, din localitatea Sag, inculpatul a executat mai multe focuri de arma, folosind pistolul marca Glock 17, calibrul 9 mm, provocand cu intentie uciderea unui caine fara stapan.

De mentionat ca armele ridicate de oamenii legii de la cetateanul austriac sunt detinute legal in Austria, insa barbatul a omis sa le inregistreze in momentul in care le-a introdus in Romania, scrie impactpress.ro.

 

 

„În fapt, în data de 12 ianuarie 2022, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și uciderea animalelor fără drept, întrucât în baza investigațiilor, au aflat că în data de 2 ianuarie 2022,un bărbat necunoscut a împușcat mai mulți câini în zona gării din localitatea Șag (un câine fiind omorât).

În urma investigațiilor efectuate de către polițiști,a fost identificat un bărbat în vârstă de 64 de ani, bănuit de comiterea faptelor. În vederea susținerii probatoriului, polițiștii au descins în această dimineață la domiciliul bărbatului din Șag, de unde au ridicat în vederea confiscării, un pistol calibru 9×19, armă de vănătoare și o armă lungă de tir precum și muniția aferentă acestora, deținute fără drept. Bărbatul a fost condus la sediul poliției în vederea audierii, urmând a fi reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Comments

comments

About the Author